Dao mu punomoć, ali ga je 73-godišnjak izigrao

KUPOVAO I PLAĆAO REŽIJE S TUĐEG RAČUNA: Oštetio je 89-godišnjaka za više od 750.000 kuna

Objavljeno: 09.02.2021. zagorjeinternational

Zagrebačka policija sumnjiči muškarca (73) da je od siječnja 2017. do rujna 2019. godine zloupotrijebio povjerenje 89-godišnjaka. Naime, starac je s mlađim muškarcem sklopio punomoć koju su potpisali i ovjerili u banci na zagrebačkoj Radničkoj cesti.

Njome je 73-godišnjak mogao raspolagati računom 89-godišnjaka. Nakon što je stacu na račun sjeo novac od prodanih dionica i uplata državnog fonda, više puta je taj novac prebacio na svoj račun. Također je s tog tekućeg računa plaćao razne stvari i opremu koju si je kupovao te je trećoj osobi platio i račun za RTV pristojbu.

Uz to je s istog računa platio i svoje račune za struju. Na sve te načine starca je oštetio za iznos od 761.404 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policajci su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.  

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter