POTPISANI UGOVORI: Za udruge od posebnog značaja za Krapinsko – zagorsku županiju 1,63 milijuna kuna

Najbolje prošli sportaši s ukupno 1,2 milijuna kuna potpora, za kulturnjake izdvojeno 220.000 kuna, Keglevićevoj straži 130.000, a Zajednici tehničke kulture 80.000 kuna

Objavljeno: 08.02.2021. zagorjeinternational

U Krapini je održano potpisivanje ugovora o izravnoj dodjeli financijskih sredstava udrugama od posebnog značaja za Krapinsko – zagorsku županiju.

Ukupna vrijednost ugovora je 1,63 milijuna kuna, a sredstva su dodijeljena Sportskoj zajednici KZŽ – milijun kuna, Školskom sportskom savezu KZŽ – 200 tisuća kuna, Zajednici amaterskih kulturno – umjetničkih udruga – 150 tisuća kuna, Povijesnoj postrojbi KZŽ – Keglevićevoj straži – 130 tisuća kuna, Zajednici tehničke kulture KZŽ – 80 tisuća kuna te Kajkaviani – 70 tisuća kuna.

7,7 milijuna kuna

Ugovore je s korisnicima potpisao župan Željko Kolar, koji je zadovoljan suradnjom, istaknuvši da udruge rade sjajan posao i da je ovih 1,63 milijuna kuna maksimum maksimuma kojeg je Županija mogla izdvojiti u vrijeme korona krize: 

– Kad zbrojimo sve iznose, zajedno sa današnjim potpisivanjem ugovora, u razdoblju od 2017. godine pa do danas, Krapinsko – zagorska županija je za navedene udruge od posebnog značaja izdvojila sedam milijuna i 757 tisuća kuna. Vjerujem da ćemo se svi složiti da nije riječ o malenom iznosu, koji je sjajno uložen – rekao je Kolar.

Predstavnici udruga Zlatko Mikulaš, Boris Roman Blažinić, Tihomir Vančina, Ines Krušelj – Vidas, Denis Vincek i Tatjana Tuđa koji su potpisali ugovore zahvalili su Županiji na dobivenim sredstvima te istaknuli da je 2020. godina bila izrazito zahtjevna za izvođenje planiranih aktivnosti, no izrazili su i vjeru da će već ove godine biti mnogo bolje.  

– Moram reći da je naša Sportska zajednica jedna od najaktivnijih zajednica u Hrvatskoj. Ono što je zapravo ovo vrijeme iza nas, a i ispred nas još neko vrijeme, jest COVID. Sportaši i sportašice treniraju i rade u otežanim uvjetima, ali nadam se da će i tome doći kraj. Dječja olimpijada je naš glavni projekt, a nažalost nismo ga uspjeli ostvariti u 2020. godini. To nam je zapravo nekakav cilj – organizirati Dječju olimpijadu ove godine – kazao je Tihomir Vančina.

Na njega se nadovezao Boris Roman Blažinić iz Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga:

Bolja vremena

– Mi smo zapravo u ovom trenutku u jednoj priči koja se zove “Dekameron“. Dakle, i Krapinsko- zagorska županija, cijela Hrvatska, cijeli svijet je zapravo u “Dekameronu”. Naravno, proći će vjerujemo. Iz tog razloga kažem da će se nakon ove teške situacije pojaviti niz lijepih rješenja, niz lijepih događanja. Kultura i tradicija u Krapinsko – zagorskoj županiji imaju dobru podlogu, a koliko ćemo mi kao članice zajednice to iskoristiti, vidjet ćemo. U ovom trenutku to je malo teže, ali u budućnosti vidim svjetla na kraju tunela – kazao je Blažinić. Događanju su nazočile i zamjenica župana Jasna Petek te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba