Noćni život u Zagrebu u dobe epidemije koronavirusa

Na Jarunu se ponovno okupili mladi, zabavljali su se i ispred HNK

Objavljeno: 07.02.2021. zagorjeinternational

Studenti su se na u noći na nedjelju ponovno okupili na Jarunu. Osim toga, mnoštvo se ponovno okupilo i ispred HNK-a Zagreb, ali i na Cvjetnom trgu, gdje su brojni građani uživali u toplom vremenu na otvorenom, javlja 24sata.

– Studenti smo, mjesecima ništa ne radi, moramo imati ispušni ventil. Na otvorenom smo, ne vidim veliki problem u tome – reksli su studenti Studentskog doma Stjepan Radić, koji su se preko vikenda zabavljali ispred doma, ali i na obližnjem parkiralištu kod Sportskog parka Mladost. Dodali su da takva druženja imaju svaki vikend.

– Počinje se u kampusu, a onda oko 22 sata redari zamole da se ide u sobe, ali uglavnom studenti odu do parkinga kraj Roka. U noći s petka na subotu je intervenirala i policija koja je otjerala studente, ali neki su se vratili – kazali. Naglašavaju da su svjesni pandemije, ali da ih se mora razumjeti.

– Situacija je teška, ali i psiha je na ivici, ispitni su rokovi, stres, moramo se malo opustiti. A uz to, kad vidimo da se i državni vrh ne drži mjera, onda nas lupi i inat. Ako oni mogu kršiti mjere (više od 25 ljudi na sprovodu saborskog zastupnika Miroslava Tuđmana op. a.), onda možemo malo i mi – objašnjavali su studenti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba