Poboljšava fizičku sposobnost, funkciju srca i snagu mišića

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Čaša crnog vina ima isti učinak kao vježbanje u teretani

Objavljeno: 07.02.2021. zagorjeinternational

Istraživanje sa Sveučilišta Alberta u Kanadi pokazalo je da su pogodnosti resveratrola koji se nalazi u crnom vinu, slične onima koje imamo od vježbanja. Vodeći istraživač Jason Dyck kazao je kako će ovo otkriće razveseliti mnoge koji ne vježbaju često. Kako je objašnjeno, resveratrol iz crnog vina poboljšava fizičku sposobnost, funkciju srca i snagu mišića na isti način kao i vježbe u teretani.

– Vjerujem da bi resveratrol bio prilično koristan za ljude koji žele da vježbaju, ali su fizički slabi – kazao je Dyck.

Ranije analize su pokazale da oni koji piju čašu vina dnevno imaju manje šanse da obole od demencije ili raka, a dokazano je da je crno vino dobro i za srce i regulaciju šećera u krvi, ali i protiv starenja.

Najnovije studije pokazuju da crno vino povećava broj otkucaja srca, što je jako dobro. Naravno, podrazumijeva se da ovi efekti primjenjuju samo u umjerenim količinama. Također, treba napomenuti da je studija sprovedena na miševima, a ne na ljudima.

Postoji dobra vijest i za one koji ne piju, a to je da resveratrola nema samo u crnom vinu. Možete ga unijeti preko borovnica, maslaca od kikirikija, crnog grožđa i crne čokolade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba