Ernest Svažić, v.d. predsjednika Županijske organizacije HDZ-a KZŽ i kandidat stranke za župana

U ZAGORJU SE MORA ŽIVJETI BOLJE: “Samo promjenom nesposobnih, onih koji pozicije koriste kao sinekure, možemo cijeli kraj vratiti na put koji znači prosperitet svih Zagoraca. Nedopustivo je da smo po toliko pokazatelja lošiji od svih susjednih županija”

Objavljeno: 29.01.2021. AB

Nakon što je Žarko Tušek u četvrtak podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, u petak ujutro sastalo se uže Predsjedništvo HDZ-a te predložilo da krapinsko-zagorsku organizaciju HDZ-a do održavanja izbora za novog predsjednika županijske organizacije, vodi član ŽO HDZ-a KZŽ i načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

Prihvatio s čašću

I Županijski odbor HDZ-a Krapinsko-zagorske županije je nešto kasnije istoga dana na svojoj sjednici donio odluku o Svažiću kao vršitelju dužnosti predsjednika ŽO-a, ali i kao kandidatu za krapinsko – zagorskog župana na predstojećim lokalnim izborima.

– Moram vas obavijestiti da je danas održana sjednica Županijskog odbora
KZŽ na kojem su jednoglasno donesene odluke da će kandidat HDZ-a za župana KZŽ biti gospodin Ernest Svažić, koji će između ostalog obavljati
funkciju vršitelja dužnosti predsjednika Županijske organizacije
krapinsko-zagorske županije nakon recentnih događaja, odnosno nakon što
je dosadašnji predsjednik podnio ostavku na tu funkciju. To je u
skladu sa statutarnim odredbama naše stranke koja je najveća stranka u
RH, pa tako zaslužuje da na ovom području RH, kao što će to biti na svim
drugim područjima RH, ima svog kandidata za nadolazeće lokalne izbore.
Dopustite da još jednom čestitam gospodinu Svažiću na odabiru
i mislim da će on biti onaj pravi izbor za daljnju promidžbu vrednota za
koju se zalaže HDZ u ovoj zemlji – kazao je glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, a potom predao riječ Svažiću.

– Kako mi je Predsjedništvo županijske organizacije HDZ-a još pred nekoliko dana aklamacijom dalo potporu i izabralo me kao kandidata stranke za župana Krapinsko –  zagorske županije, sada mi je potporu za kandidaturu dao i Županijski odbor. Ujedno sam izabran i za v.d. predsjednika Županijskog odbora. Kandidaturu sam prihvatio s čašću, a u bitku za čelnog čovjeka županije krećem jer sam uvjeren da Zagorje može i mora bolje, da samo promjenom nesposobnih, onih koji pozicije koriste kao sinekure, možemo cijeli kraj vratiti na put koji znači prosperitet svih Zagorki i Zagoraca. Naime, nedopustivo je da živimo u bogatom, gospodarski i infrastrukturno razvijenom kraju, a da smo, umjesto predvodnici dobroga života svih građana, po gospodarskim pokazateljima i statistikama u odnosu na susjedne županije na začelju – kazao je Svažić, objasnivši kako to misli mijenjati sinergijom državne vlasti, Krapinsko – zagorske županije i svih zagorskih jedinica lokalne samouprave.

Najperspektivnija županija

– Osnovna ideja koja me vodi je čovjek u centru naše politike, svaki naš stanovnik koji pridonosi u županijski proračun ima pravo da taj isti proračun vraća izravne novčane iznose u njegov obiteljski novčanik. Ovdje se mora živjeti bolje, ovdje se mora živjeti s radošću i dostojanstvom. Upravo sinergijom koju sam spomenuo, ponajprije s Vladom i premijerom Plenkovićem od kojeg sam dobio bezuvjetnu potporu za ovaj veliki projekt, to ću, kao župan najljepše i najperspektivnije kontinentalne županije, i učiniti na dobrobit svih ljudi – rekao nam je Svažić, koji ima podršku nacionalnog Predsjedništva HDZ-a da, kako su istaknuli, konsolidira i pripremi županijsku organizaciju HDZ-a u Krapinsko  -zagorskoj županiji za lokalne izbore koji se održavaju u svibnju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba