Za odnovu 11 kuća na području Sisačko - moslavačke županije, Grad Zagreb će dati 3,3 milijuna kuna

BANDIĆ: Moralna je obaveza glavnog grada RH pomoći gradovima i općinama stradalima u Domovinskom ratu, kao i pogođenima elementarnim nepogodama

Objavljeno: 26.01.2021. zagorjeinternational

Grad Zagreb će stradalima u potresu na području Sisačko – moslavačke županije dati 3,3 milijuna kuna. Sredstva će biti usmjerena za financiranje sanacije štete na 11 obiteljskih kuća oštećenih ili srušenih u razornom potresu u prosincu prošle godine.

– Ovom humanitarnom i prijateljskom gestom Grad Zagreb pomaže pogođene gradove Petrinju, Glinu, Sisak i Hrvatsku Kostajnicu te općine Lekenik, Sunju, Donje Kukuruzare, Majur, Dvor, Topusko i Gvozd. Svatko od njih primit će financijsku pomoć u iznosu od 300.000 kuna za sanaciju šteta uzrokovanih potresom. Suosjećamo s našim prijateljima jer smo, nažalost, i sami prošli sve to. Moralna je obveza glavnog grada Republike Hrvatske pomoći gradovima, općinama i naseljima stradalima u Domovinskome ratu kao i pogođenima elementarnim nepogodama, što smo ovom prilikom i pokazali – rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić je sa suradnicima ranije posjetio stradala područje te su na potresom pogođeno područje upućene i zagrebačke gradske službe.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba