Od petka do nedjelje proveden je pojačani nadzor u prometu – utvrđeno 60 prekršaja, rekorder vozio s 2,08 promila alkohola

ŠEST PROMETNIH NESREĆA U ZAGORJU TIJEKOM VIKENDA: Onu u Vrtnjakovcu skrivio vozač s 1,43 promila alkohola u krvi

Objavljeno: 25.01.2021. JJ

Prošlog vikenda na području Policijske uprave krapinsko – zagorske evidentirana su tri kaznena djela, pet prekršaja i šest prometnih nesreća. Evidentirano je jedno kazneno djelo krađe, jedno kazneno djelo teške krađe i jedno kazneno djelo ubojstva.

Policijski službenici tijekom vikenda su obavili očevid kod šest prometnih nesreća s materijalnom štetom, do kojih je došlo u Bedekovčini, zbog nepropisne vožnje unatrag, u Kuzmincu, uslijed neprilagođene brzine, u Mariji Bistrici, zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika, zatim u Dubrovčanu, uslijed neprilagođene brzine i oduzimanja prednosti prolaska, u Oroslavju, uslijed nepropisnog obilaženja te u Vrtnjakovcu, zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika. Vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću, vozilom je upravljao s 1,43 promila alkohola u organizmu.

Evidentirana su i tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira i dva prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Od ostalih događaja evidentiran je jedan požar na građevinskom objektu u Donjoj Plemenšćini i jedan manji požar čađe u dimnjaku obiteljske kuće u Viča Selima.

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, od petka do nedjelje je proveden i pojačani nadzor u prometu. Utvrđeno je 60 prometnih prekršaja, od kojih 10 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 34 ostala prekršaja u prometu. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila iznosila je 124 kilometra na sat, na DC14 Mokrice, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 2,08 promila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba