POTPISAN 200.000 KUNA VRIJEDAN UGOVOR S UDRUGOM "PRIJATELJI ŽIVOTINJA": Međimurska županija prva u RH koja kontinuirano financira sklonište životinja

POSAVEC: Međimurje po mnogočemu služi kao primjer dobre prakse, a sada tome dodajemo još bolji odnos i humanost prema životinjama

Objavljeno: 25.01.2021. zagorjeinternational

Međimurski župan Matija Posavec potpisao je 200.000 kuna vrijedan ugovor s udrugom “Prijatelji životinja”, koja djeluje od 2004. godine s ciljem promicanja zaštite životinja te zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja na području Međimurske županije.

Najveće u RH

Predsjednica Zaštitarsko – ekološke udruge “Prijatelji životinja i prirode” Aleksandra Hampamer istaknula je da vode najveće sklonište za napuštene životinje u Hrvatskoj te na površini od 15.000 četvornih metara svakodnevno skrbe o 300 napuštenih pasa osiguravajući im smještaj do udomljenja, veterinarsku skrb, hranu, cijepljenje, sterilizaciju i udomljavanje. Kroz godinu organiziraju 30-ak radnih volonterskih akcija s ciljem podizanja svijesti zajednice o odgovornom odnosu prema životinjama i udomljavanju napuštenih pasa.

Ove godine sklonište za napuštene životinje obilježava 20 godina rada, a Međimurska županija već četvrtu godinu zaredom u svom proračunu osigurava financijska sredstva za projekt prihvata, skrbi i udomljavanja napuštenih životinja, čime je prva županija koja kontinuirano financira sklonište, iako joj to nije zakonska obveza, već je to obveza jedinica lokalne samouprave.

– Međimurje po mnogočemu služi kao primjer dobre prakse, a sada tome dodajemo još bolji odnos i humanost prema životinjama. Sklonište se iz godine u godinu širi te vjerujemo da će ova sredstva iskoristiti u dobre svrhe, kako bi dodatno poboljšali skrb o napuštenim životinjama – kazao je župan Posavec.

Nastavak suradnje

Dodao je da je ova vrsta potpore samo nastavak dobre suradnje Međimurske županije i “Prijatelja životinja”, koja se razvija kroz europske projekt S.N.A.G.A. ŽIVOTA, a kojem je cilj učinkovitija resocijalizacija i reintegracija počinitelja kaznenih djela nakon odsluženja kaznenopravnih sankcija. Zahvaljujući tom projektu sklonište je  dobilo novi Edukacijski centar te projekt ANIMA MUNDI, kroz koji će se unaprijediti veterinarske usluge i omogućiti zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba