NIKAD PREŽALJENI MAKEDONSKI SLAVUJ: Toše Proeski danas bi slavio 40. rođendan

“Osvajao je prekrasnim osmijehom i neupitnim glasom, ali prije svega, krasila ga je skromnost“

Objavljeno: 25.01.2021. zagorjeinternational

Tragično preminuli makedonski pjevač Toše Proeski danas bi slavio 40. rođendan. Rođen je 25. siječnja 1981. godine u Kruševu, a već s 10 godina otpjevao je “Ave Mariju“ i zadivio publiku.  Bio je jedan od najboljih studenata glazbe, a svoju je karijeru počeo graditi već s 15 godina. Proslavio se i izvan granica Makedonija, pa je veliku popularnost stekao i u Hrvatskoj. Toše je poginuo u prometnoj nesreći 16. listopada 2007. godine, nedaleko od Nove Gradiške.

Na Facebooku se povodom Tošina rođendana oglasio i njegov prijatelj Tony Cetinski.

– 25.1. je dan kada si se rodio, bratko moj. Bila je čast živjeti u tvojem vremenu i udisati isti zrak, dragi naš Toše. Zauvijek tvoji – napisao je glazbenik, koji je s pokojnim makedonskim pjevačem otpjevao hit “Lagala nas mala“.

Dirljiv status Toši su posvetili i u Hit Recordsu.

– Zauvijek s nama i u srcu, 25.1., 40. rođendan Toše Proeskog! Sjećanje na čovjeka koji je svojim djelima, kako ljudskim, tako i glazbenim, ostavio neizbrisivi trag među fanovima i prijateljima diljem regije, ali i šire, ni danas ne blijedi. Nikad prežaljeni Toše Proeski, u ponedjeljak, 25.1., slavio bi svoj 40. rođendan! Prerano nas je napustio sa svega dvadeset i šest godina, ali iza sebe je ostavio iznimno bogatu riznicu u koju, kada i danas zavirimo, shvatimo koliko je nadaren bio. Veliki čovjek i humanist, tek je mali dio svega onoga što je Toše bio za života, a nema čovjeka u regiji, koji za njega nije imao riječi hvale. Osvajao je prekrasnim osmijehom i neupitnim glasom, ali prije svega krasila ga je skromnost. Da je ljubav ono što treba pokretati ljude, uvijek je naglašavao kao ono najvažnije. Njegove riječi ˝Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome˝ i danas žive u svima koji su ga poznavali, ali i onima koji nisu imali tu prigodu. Iako je za njegove obožavatelje vrijeme stalo 2007. godine, Toše Proeski i dalje živi u srcima svih nas. Sretan rođendan, zauvijek Tvoji potpisujemo! – napisali su iz Hit Recordsa.   

U nedjelju je proslavljena sveta misa u kapelici u Rokovom perivoju u Zagrebu, a zatim su se okupljeni pomolili za neprežaljenog Toše Proeskog.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba