I gornjostubički Muzej seljačkih buna uključit će se u digitalnu “Noć muzeja“

Organiziraju dvije virtualne izložbe, video-mapping, a ako epidemiološke mjere to dozvole, i vođenu šetnju perivojem dvorca

Objavljeno: 25.01.2021. zagorjeinternational

I gornjostubički Muzej seljačkih buna ovog će se petka uključiti u digitalnu “Noć muzeja“. Dio programa održat će se u virtualnom obliku na internetskoj stranici Muzeja, a dio u samom Muzeju, koji će biti otvoren za samostalni posjet. Na Spomeniku Seljačkoj buni i Matiji Gupcu projicirat će se multimedijalna video-mapping  projekcija “Gubec teatar“.

Od 18 do 22 sata bit će omogućen posjet stalnom muzejskom postavu i izložbi Viktor Šipek, a video-mapping moći će se pogledati od 19 do 21 sat.  Od 18 do 22 sata moći će se razgledati i virtualna izložba slika Viktora Šipeka na internetskoj stranici Muzeja, kao i virtualna izložba 15. Trijenale zagorskog suvenira. U tom će terminu biti objavljena i nagradna igra na internetskoj stranici Muzeja.

Od 19 do 21 sat, ukoliko epidemiološke mjere dozvole, bit će organizirana i vođena šetnja Spomenikom Seljačkoj buni i Matiji Gupca i perivojem dvorca.

Program se odvija u sklopu projekta “LIVING CASTLES / Mreža “živih“ dvoraca“, a provodi se u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020., financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Program će se održati uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba