Pazite da ne postanete žrtva internetske prevare

Građanima stižu sumnjive poruke elektroničke pošte u kojima ih nepoznate osobe ucjenjuju

Objavljeno: 23.01.2021. zagorjeinternational

Policija je u posljednje vrijeme zaprimila više prijava građana koji su na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke elektroničke pošte u kojim ih nepoznate osobe ucjenjuju navodeći kako su na njihova računala ili mobilne telefone instalirali zloćudne računalne programe (malware) putem kojih su ostvarili pristup njihovim osobnim podacima te ih traže iznos od 1500 eura u bitcoinima (BTC) kako navedene podatke ne bi javno objavili.
 
– Molimo građane da ne odgovaraju na takve poruke, te da ažuriraju lozinke za pristup elektroničkoj pošti. Savjetujemo građanima da nikome ne daju svoje korisničke podatke i lozinke niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama. Ukoliko su to učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun. Ukoliko identičnu lozinku koristite i za druge korisničke račune i internetske usluge, potrebno je odmah promijeniti i te lozinke – kažu iz Policijske uprave krapinsko – zagorske.
 
Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti, možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a .

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba