SIMBOLIČAN POKLON, ALI VELIKO HVALA: Dok je Varaždinska županija svojim zdravstvenim djelatnicima uplatila po tisuću kuna, Krapinsko – zagorska je svoje odlučila prigodno nagraditi ipak nešto skromnije

“MI NIKAD NE KOPIRAMO”: Za iscrpljujuću borbu protiv korone, Županija zagorskim zdravstvenim djelatnicima poklonila majice sa svojim logom. Dobit će i bonove za kupanje u toplicama

Objavljeno: 08.01.2021. Alen Brodar

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i njegovi zamjenici, Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek, posjetili su tijekom petka zagorske zdravstvene ustanove i pritom njihovim ravnateljima i ravnateljicama izrazili zahvalu za borbu s pandemijom COVID-a-19 te im predali prigodne poklone – majice s logom Krapinsko – zagorske županije za svakog djelatnika ili djelatnicu.

Posjetili su tako od jutra Zavod za hitnu medicinu i Dom zdravlja KZŽ u Krapini, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim i Stubičkim Toplicama te Zavod za javno zdravstvo KZŽ, Ljekarne KZŽ i Opću bolnicu u Zaboku, gdje su se i obratili medijima.

Spašavaju živote

– Uz skroman poklon, još jednom hvala za sve što čine i inače za naše zdravlje i pružanje zdravstvene skrbi, a pogotovo u ovo vrijeme pandemije koronavirusa, kada zapravo spašavaju živote naših sumještana i sumještanki. Ukupno 2158 djelatnika koji rade u našim zdravstvenim ustanovama, od kojih 1551 zdravstveni djelatnik, svi oni će za poklon dobiti majicu Krapinsko – zagorske županije kao podsjetnik da znaju da mislimo na njih i da unutar svojih mogućnosti pokušavamo maksimalno ih opremiti i omogućiti im odlične uvjete za rad. Hvala im na tome još jednom, oni u teškim vremenima za sve nas imaju najteži zadatak, a to je pokušati zaštititi naše zdravlje, a pri tome riskirati svoje. Koristim stoga ovu priliku da sve stanovnike Krapinsko – zagorske županije pozovem da se odazovu na cijepljenje jer time svim ovim sjajnim ljudima olakšavamo njihov posao – kazao je župan Kolar.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok Tihomir Vančina zahvalio je Krapinsko – zagorskoj županiji na simboličnim poklonima, no naglasio je kako Županija čitavo vrijeme trajanja pandemije iznimno podupire rad bolnica i zdravstvenih djelatnika.

– Na muci se poznaju junaci, to znamo svi. Županija je od trećeg mjeseca donirala uređaje koji nam olakšavaju borbu protiv korone i bez njene pomoći bilo bi nam znatno teže liječiti pacijente i na tome im se od srca zahvaljujem – rekao je ravnatelj Vančina.

Novinare je znanimalo kako župan komentira da je Varaždinska županija svojim zdravstvenim djelatincima, također u znak zahvale za borbu protiv COVID-a, uplatila po tisuću kuna, dok su zagorski zdravstveni djelatnici dobili majice.

Novac ili bonovi?

– Pa mi nikad nikoga ne kopiramo, pa ni Varaždinsku županiju. Čitava Hrvatska se bori s istim problemom. Još od prošle godine se na Turističkom vijeću  razgovaralo o nagrađivanju naših djelatnika koji rade sa COVID pacijentima, da imaju besplatne usluge naših hotela, wellness centara i korištenja bazena, zapravo vikend u zagorskim toplicama. I dalje smo pristalice tog modela te razgovaramo s ravnateljima naših zdravstvenih ustanova te vjerujemo da će im naš skroman način zahvale kada im to predočimo, biti prihvatljiv. Ako će pak većina njih biti za isplatu novčane naknade u iznosu od 1000 kuna kako je napravljeno u Varaždinskoj županiji, onda ćemo napraviti tako. Model koji smo mi planirali, jest bon koji će djelatnici moći iskoristiti u bilo kojem hotelu ili toplicama na području Krapinsko-zagorske županije jer se svi zajedno nadamo da ćemo do kasnog proljeća ili ranog ljeta imati veliki postotak cijepljenih građana, da će oslabiti pritisak na sve i da će im trebati vrijeme za odmor i relaksaciju. S obzirom na sve naše kvalitetne terme i hotele, smatrali smo da je takav bon bio primjeren za njih i njihove obitelji. Dakle, imamo dva modela na raspolaganju, vidjet ćemo za koji ćemo se odlučiti, u svakom slučaju, odluka da se oni nagrade, donesena je još u prosincu – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba