NASTAVLJA SE CIJEPLJENJE PROTIV COVID-a U ZAGORJU: Danas cijepljeni djelatnici Specijalne bolnice Krapinske Toplice

BROJEVI PADAJU, ALI NEMA OPUŠTANJA: Prošli tjedan u KZŽ umrle 23 COVID pozitivne osobe

Objavljeno: 05.01.2021. Jelena Jazbec

Nastavljeno je cijepljenje protiv COVID-a 19 u Krapinsko – zagorskoj županiji. Danas su tako cijepljeni djelatnici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinsko – zagorske županije.

– Cijepljenje je u našoj ustanovi počelo jučer, a u ovoj će se fazi cijepiti ukupno 48 djelatnika. Za cijepljenje se prijavilo njih preko 200, a nove prijave svakodnevno pristižu. COVID-19 preboljelo je 156 naših djelatnika, od toga 111 zdravstvenih – otkrila je ravnateljica SBKT-a Željka Žnidarić na press konferenciji Stožera civilne zaštite KZŽ, koja je održana ispred bolnice.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Tomislav Jadan je kazao da je u drugoj pošiljci u ponedjeljak na područje KZŽ pristiglo 270 doza cjepiva, od čega će se 130 iskoristiti za zdravstveni sustav, a 140 će biti upućeno u domove za starije i nemoćne.

Nove doze

– Jučer su cijepljene 92 osobe, a cijepljenje se nastavlja i danas. Planirano je da bi danas mogle biti iskorištene sve doze namijenjene zdravstvenim ustanovama, a odmah kreće i cijepljenje u domovima za starije i nemoćne. Idući tjedan na područje Krapinsko – zagorske županije trebale bi stići i nove doze cjepiva – najavio je Jadan.

Načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek rekao je da je od 28. prosinca do 3. siječnja testirano 817 uzoraka, od čega je njih 247 bilo pozitivno, a 570 negativno, što znači da je i dalje pozitivno 30-ak posto testiranih uzoraka. U tom je razdoblju preminula 21 osoba u zdravstvenim ustanovama i dvije osobe u domovina za starije i nemoćne, dok je ukupno od 23. listopada do 3. siječnja u KZŽ preminulo 278 COVID pozitivnih osoba.

Trenutno je COVID pozitivno 130 korisnika i 18 djelatnika zagorskih domova za starije i nemoćne. Ukupno je koronavirusom virusom bilo zaraženo 507 korisnika, a preminulo je njih 86, od čega 63 u bolnici.

10 na respiratoru

COVID pozitivno je i 25 zdravstvenih djelatnika, a 17 ih je u samoizolaciji. Sedmodnevna incidencija do 3. siječnja iznosi 188 pozitivnih na sto tisuća stanovnika, dok je početkom prosinca, kako je rekao Ferek – Jambrek, bila i pet puta veća. Na press konferenciji je bio i ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina, koji je rekao da su u drugoj fazi u njihovu bolnicu pristigle 33 doze cjepiva. Trenutno imaju 15 pozitivnih djelatnika i sedmero u samoizolaciji. Stanje 73 COVID pacijenata koji su trenutno hospitalizirani u OB Zabok, kazao je Vančina, mijenja se iz dana u dan. Na respiratoru je desetero pacijenata, pa ravnatelj OB Zabok kaže da je situacija na području KZŽ i dalje vrlo ozbiljna. S njime se složio i župan Željko Kolar, koji kaže da i dalje zabrinjava velik broj hospitaliziranih. Uz 73 u OB Zabok, na COVID odjelu SBKT-a hospitalizirano je njih 21, a na COVID odjelu Specijalne bolnice u Stubičkim Toplicama, njih 12.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba