KAKVO VESELJE U KLANJCU: Nova godina počela je vrlo ohrabrujuće – s mališanima u novoizgrađenom Dječjem vrtiću "Kesten"

GLAVNO PITANJE PRVOG RADNOG DANA: “A gdje je sad moja grupa?“

Objavljeno: 04.01.2021. AB

Iz Grada Klanjca danas su posjetili Dječji vrtić ”Kesten”, u kojem je ohrabrujuće počela nova godina. Naime, u novoizgrađenom vrtiću danas je prvi radni dan. U jutarnjim satima polako su pristizali roditelji sa svojim mališanima. Prvo je trebalo pronaći ime na svojem novom ormariću, a sljedeće pitanje bilo je: “A gdje je sad moja grupa?”.

Brzo postalo veselo

No, već nakon par minuta uglavnom se veselo kuhalo u novim kuhinjicama koje imaju i ‘Pčelice’ i ‘Točkice’, već su se slagale nove kocke, a neki su se odmah rano ujutro primili papira i bojica. U prostorijama za svoje odgojne grupe, odgajateljice sada imaju i svoj zasebni radni kutak s radnim stolom, ormarićima, oglasnom pločom, gdje mogu pripremati potrebne odgojno – obrazovne materijale i sadržaje dok se djeca igraju, a na raspolaganju im je i zasebna dvorana za tjelovježbu i sportske aktivnosti. 

– Živahno je jutros bilo i u novoj kuhinji u kojoj se pripremao prvi doručak. Trebat će, naravno, još malo vremena da se zapamti gdje u novom prostoru što stoji i da se možda neke stvari malo i prilagode na način koji će se pokazati najpraktičnijim, ali prvenstveno za naše male polaznike, pa onda svakako i za stručno i tehničko osoblje vrtića, a vjerujemo podjednako i za roditelje, novi vrtić u Klanjcu veliki je pomak na bolje – ističu iz Grada Klanjca. 

Dodaju da su se danas u novi vrtić uselili sadašnji polaznici vrtića, a za veljaču je planiran upis nove djece te početak rada jaslica.

Najbitnije je zdravlje

– Bilo bi naravno vrlo lijepo da je novi vrtić otvoren i prigodnom svečanošću, a sigurni smo da bi naše tete s našim najmlađim sugrađanima s velikom radošću za tu prigodu pripremile još jednu od sjajnih priredbica na kakve smo od njih naviknuti, ali ovoga trenutka ipak je najvažnije čuvati zdravlje – zaključuju iz Grada Klanjca te dodaju da će narednih dana, u vrijeme kada vrtić neće biti otvoren za djecu te u skladu s epidemiološkim mjerama, prirediti i  tiskovnu konferenciju za medije te simbolično otvoriti novi prostor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba