Dom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Radoboj ove je godine dobio novo ruho

Postavljene nove pločice, zamijenjeni rasvjeta i namještaj, uređena kuhinja, a u 2021. na krovu će proraditi sunčana elektrana

Objavljeno: 03.01.2021. AB

Dom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Radoboj ove je godine dobio novo ruho. Naime, radilo se na unutarnjem uređenju zgrade DVD-a – postavljene su nove pločice, zamijenjena dotrajala rasvjetna tijela, nabavljen novi uredski namještaj. Na gornjem katu DVD-a nabavljeno je novo posuđe, uređena kuhinja te su obnovljeni postojeći stolovi.

– Tijekom iduće godine planira se zamjena stropa na gornjem katu te ugradnja fotonaponskih sunčanih elektrana. Naime, Općina Radoboj i u 2021. godini planira nastaviti s korištenjem obnovljivih izvora energije odnosno ugradnjom fotonaponskih sunčanih elektrana na objekte koji su u njenom vlasništvu, među kojima je i zgrada Vatrogasnog doma u Radoboju. Prijavom na natječaj, projekt će sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 60 posto sredstava, dok će ostatak financirati Općina Radoboj. Ovako uređena i obnovljena zgrada bit će ugodnije mjesto za obuku, educiranje te mjesto okupljanja i druženja mladih – istaknuli su iz DVD-a, dodajući da je ove godine započela i nabava opreme za rad sa sekcijom mladeži, kako bi se mogao sastaviti poligon za vježbe. Nabavljena je tako nova oprema, koju Društvo mora imati u skladu sa zakonskim propisima, pri čemu su svim članovima DVD-a nabavljene nove jakne s logom društva te zaštitna odijela za šumske požare. – Iduće godine, nakon što se popravi situacija vezana za epidemiju virusa COVID-19, planira se intenzivno započeti s radom sekcije mladeži na spomenutom poligonu. Kako bi vatrogasna mladež mogla odlaziti na potrebna usavršavanja, tečajeve i natjecanja i kako bi stekli potrebna znanja kojima će pridonijeti prevenciji zaštite od požara i očuvanja okoliša, nužno je nabaviti novo kombi vozilo. U tu svrhu planirana su sredstva u 2021. godini te se nadamo kako ćemo ostatak prikupiti od donacija, dok je dio sredstava osiguran i tijekom 2020. godine – zaključuju iz DVD-a koji postoji od 1928. godine, a danas imaju na raspolaganju vatrogasna vozila i gotovo svu potrebnu opremu za sudjelovanje u gašenju požara i zaštiti imovine građana prilikom različitih nepogoda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba