Međimurska županija ponovno je dio hvalevrijednog EU projekta

Petu godinu zaredom financirat će se školska prehrana za učenike slabijeg imovinskog statusa

Objavljeno: 03.01.2021. zagorjeinternational

Međimurska županija uspješno je prijavila još jedan projekt kojim će se pomoći građanima Međimurja. Već petu godinu zaredom financirat će se školska prehrana za učenike slabijeg imovinskog stanja u osnovnim školama na području Međimurske županije.

Projektom koji će se financirati sredstvima fondova Europske unije, bit će obuhvaćena 21 osnovna škola kojoj je Međimurska županija osnivač, odnosno 993 učenika, a iznos dobivenih sredstava je 999.084,83 kune.

Osnovna ideja prijave na projekt je da svaki učenik, bez obzira na materijalno stanje u obitelji, ima pravo na školsku užinu te da se spriječe podijeljeni obroci u školama. Odlukom o financiranju projekta “Školski obroci svima”, zaokružuju se brojne potpore u obrazovanje.

Međimurska županija i ove je godine nastavila sa sustavom financiranog prijevoza za sve učenike osnovnih i srednjih škola, jednokratnim potporama 2300 studenata od 600 kuna, jednokratnim potporama za 4000 učenika srednjih škola od 300 kuna, stipendijama za deficitarna zanimanja, potporama djeci hrvatskih branitelja, financiranjem osobnih asistenata za više od 90 učenika u osnovnim i srednjim školama, financiranjem centara izvrsnosti te brojnim drugim potporama s kojima će se nastaviti i u idućoj 2021. godini.

Podsjećamo, uslijed izvanrednih okolnosti vezanih uz epidemiju virusa COVID-19, Međimurska županija je tijekom svibnja i lipnja financirala troškove školske kuhinje za sve učenike nižih razreda osnovnih škola na području Međimurske županije. Mjera je obuhvatila 26 osnovnih škola, pri čemu je financiran 71.631 obrok, za što je iz županijskog proračuna izdvojeno 322.342,50 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba