Riječ je o ukupno 733 radnika zdravstvenih ustanova

Varaždinska županija isplatila po tisuću kuna svim zdravstvenim radnicima koji su bili uključeni u borbu protiv koronavirusa

Objavljeno: 02.01.2021. zagorjeinternational

Varaždinska županija je zdravstvenim radnicima koji su bili direktno uključeni u borbu protiv širenja pandemije uzrokovane koronavirusom isplatila nagrade za radne rezultate, sukladno odluci župana Radimira Čačića.

Nagrade u iznosu od 1000 kuna primili su djelatnici Opće bolnice Varaždin, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice i Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. 

Iz županijskog proračuna je izdvojeno ukupno 687.000 kuna, pri čemu je 528.000 kuna za zdravstvene radnike Opće bolnice, 127.000 kuna za Zavod za hitnu medicinu, a 32.000 kuna za Specijalnu bolnicu.

Nagradu u istom iznosu primit će i 39 radnika Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije koji su sudjelovali u procesu dijagnostike Covida-19 i u radu epidemiološke službe te sedam zdravstvenih radnika Doma zdravlja Varaždinske županije koji su bili raspoređeni na rad u Opću bolnicu Varaždin.

Riječ je o ukupno 733 radnika zdravstvenih ustanova čiji osnivač je Županija.

– Ovime želimo zahvaliti našim zdravstvenim radnicima, liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima i drugom osoblju koji su ulagali maksimalne stručne i ljudske napore kako bi zbrinuli i pružili zdravstvenu skrb pacijentima oboljelima od Covida-19 – rekao je župan Radimir Čačić na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak.

Uz zamjenika župana i načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Roberta Vugrina, na konferenciji su bili saborska zastupnica i predsjednica Saborskog odbora za informiranje, informatizaciju i medije Natalija Martinčević te saborski zastupnik i potpredsjednik Odbora za obranu Anđelko Stričak.

U Varaždinskoj županiji je situacija bila iznimno teška i dramatična, posebice tijekom studenoga, kada je bila najteže pogođena regija u Europi.

– Na bolničkom liječenju je i dalje veliki broj pacijenata, njih 217 s težom i teškom kliničkom slikom. Srećom, broj hospitaliziranih se ipak polako smanjuje, što je rezultat strožih mjera koje je naša županija uvela prva u Hrvatskoj. Od kraja studenoga, kad je bilo evidentirano čak 1216 zaraženih na 100.000 stanovnika, do danas smo uspjeli smanjiti tjednu incidenciju na 235. Pridržavanjem epidemioloških mjera i odgovornim ponašanjem u danima koji su pred nama, svi zajedno možemo dodatno smanjiti širenje epidemije i tako na najbolji način pružiti potporu našim vrijednim zdravstvenim radnicima. Još jednom im od srca zahvaljujem – istaknuo je Čačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba