PET MILIJUNA LAMPICA IPAK NEĆE ZASVIJETLITI

SALAJLAND OSTAJE ZATVOREN: “Nismo otvoreni zbog mjera. Ne znamo što će biti dalje. Nema smisla otvarati nakon 9. siječnja”

Objavljeno: 27.12.2020. zagorjeinternational

Zbog mjera vezanih uz sprječavanje širenja koronavirusa obiteljsko imanje “Salajland”, čija je Božićna priča za posjetitelje trebala biti otvorena u petak, 27. studenoga, ove godine neće otvoriti svoja vrata. Mjere koje su 21. prosinca produljene do 8. siječnja definitivno su otkazala otvorenje. Kako su nam rekli iz Salajlanda, ne isplati im se 9. siječnja otvarati svoja vrata za posjetitelje, ako mjere i tada popuste. Tako će pet milijuna božićnih lampica ove godine ostati ugašene.

– Nismo otvoreni zbog mjera. Ne znamo što će biti dalje. Nema smisla otvarati nakon 9. siječnja – kazali su nam iz obitelji Salaj.

Dodaju kako su u gubicima iz kojih se pokušavaju izvući te da još ne znaju hoće li svoja vrata ponovno uspjeti otvoriti početkom sljedećeg Adventa. Nadaju se kako će to na kraju ipak biti u mogućnosti.

– Bilo nam je dozvoljeno imati 25 ljudi, ali to se ne isplati. Nije nam cilj da tako radimo. Zabranjeni su sajmovi i Adventi pa ni mi nemamo mogućnost otvorenja – kažu iz Salajlanda.

Pitali smo ih što misle o tome da se u Zagrebu može ići u ZOO vrt koji ima organiziran polarni Advent i kojem je zbog toga produljeno radno vrijeme, a oni su ostali zatvoreni.

– Zatvoreni smo zato što smo višednevna manifestacija. Javni prijevoz radi, sve radi, ali mi na to ne možemo utjecati. Važna nam je briga i za posjetitelje. Zbog toga smo odlučili da ipak nećemo otvoriti. Sve je bilo spremno, sve je bilo sređeno, ugostitelji su nam bili u najmu, a sad ćemo vidjeti što će biti  – tužno zaključuju u obitelji Salaj.  (Ante Ferara)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba