Zbog velikog smanjenja broja putnika

Od 25. prosinca, HŽPP privremeno smanjuje opseg željezničkoga putničkog prijevoza na području RH

Objavljeno: 24.12.2020. JJ

Zbog epidemije bolesti COVID-19 koja negativno utječe na potražnju za uslugama javnog prijevoza, HŽ Putnički prijevoz bilježi veliko smanjenje broja putnika. Stoga će od 25. prosinca HŽPP privremeno smanjiti opseg željezničkoga putničkog prijevoza na području RH.

Izmjene u voznom redu obuhvatit će oko 16 posto usluge, a odnose se na vlakove s malim brojem putnika. Od ukupno 821 vlaka, izmjene se odnose na 134 vlaka u unutarnjem prijevozu, od kojih 76 privremeno neće voziti, 18 vlakova vozit će na skraćenoj relaciji, a 40 vlakova skratit će razdoblje prometovanja. Uz to, neće voziti ni zamjenski autobusi na relaciji Knin – Zadar – Knin. 

Od uvođenja online nastave u srednjim školama izmijenjen je vozni red 59 vlakova namijenjenih prijevozu učenika, od kojih 47 vlakova ne vozi, a 12 vlakova vozi na skraćenoj relaciji. Izmjene će biti na snazi do početka nastave u drugom polugodištu.   

Sve izmjene u prometovanju vlakova možete pogledati ovdje .

Vlakovi koji nisu navedeni voze prema voznom redu 2020/2021.

U međunarodnom prometu doći će do izmjena u razdoblju prometovanja pojedinih vlakova, a više informacija možete pogledati ovdje .

Putnici koji neće nastaviti koristiti željeznički prijevoz, zahtjeve za povrat novca mogu podnijeti u roku valjanosti karte na blagajnama HŽ Putničkog prijevoza ili putem e-maila [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba