Poklone su preuzeli roditelji, bez tradicionalnog prijema i druženja

Općina Lobor 17 novorođenih mališana darivala zlatnim privjeskom i novčanom nagradom

Objavljeno: 23.12.2020. JJ

U prostorijama općine Lobor održano je drugo ovogodišnje darivanje novorođene djece, a prigodne poklone i novčane nagrade ovog su puta preuzeli roditelji 17 mališana.
Naime, zbog epidemioloških mjera nije bilo moguće održati tradicionalni prijem uz druženje u Općini, već je podjela održana prema unaprijed dogovorenom rasporedu, a poklone su preuzeli roditelji bez prisustva mališana.

– Žao nam je što nam situacija ne dopušta naše tradicionalno druženje, kako bismo upoznali najmlađe stanovnike naše općine, no vjerujemo da će i za to biti prilike u budućnosti. Zato smo organizirali samo podjelu, a za svakog smo mališana osigurali personaliziranu drvenu kutijicu i zlatni privjesak s grbom Općine Lobor, kao i novčanu naknadu – rekla je načelnica Ljubica Jembrih, zaželjevši djeci sretno i bezbrižno djetinjstvo.
Inače, Općina za prvo dijete isplaćuje novčanu naknadu od 2500 kuna, za drugo 3500, a za svako sljedeće dijete 5000 kuna. Prvi ovogodišnji prijem za novorođenčad održan je u srpnju, kada je darivano četvero mališana.

– Ovogodišnje darivanje novorođenih posebno je i iz jednog drugog aspekta. Svi ovi mališani imat će već iduće i naredih godina prilike pohađati vrtić u Loboru, što, nažalost, mnogi nisu imali prilike. No, evo, i to će obećanje uskoro biti ispunjeno. Izgradnjom našeg vrtića stvorit ćemo mladim obiteljima u Loboru znatno bolje uvjete života i brige za najmlađe – zaključuje načelnica Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba