Konačna rang lista objavljena je na županijskoj internetskoj stranici

Varaždinska županija dobila 72 nova stipendista

Objavljeno: 21.12.2020. JJ

Varaždinska županija u školskoj / akademskoj godini 2020./21. ima 72 nova stipendista, od kojih je 59 studenata i 16 učenika srednjih škola. Konačna lista dobitnika županijskih stipendija objavljena je na mrežnim stranicama Županije.

Dodijeljeno je 19 stipendija za zanimanja od posebnog interesa za Varaždinsku županiju – za magistre elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, matematike, fizike, engleskog jezika i za doktore medicine; 15 stipendija za nadarene studente na sveučilišnim i stručnim studijima te izuzetno nadarene iz pojedinih područja umjetnosti; 34 stipendije za studente i učenika loših socioekonomskih prilika; te sedam stipendija za učenike poljoprivrednih smjerova od 1. do 4. razreda srednjih škola “Arboretum Opeka” Marčan i Srednje škole Ludbreg.

– Varaždinska županija sada ukupno ima 203 stipendista. Studenti dobivaju po 700 kuna mjesečno, a učenici po 300 kuna mjesečno, dok učenici koji se školuju za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu od Županije primaju po 250 kuna mjesečno te još toliko od Ministarstva turizma i sporta. Treba naglasiti da se županijske stipendije isplaćuju svih 12 mjeseci u godini, što smatramo kvalitetnim rješenjem koje donosi socijalnu stabilnost. U proračunu za 2021. godinu za stipendiranje je osigurano 1.470.000 kuna, a po izdvajanju za stipendije po glavi stanovnika smo na visokom drugom mjestu u Hrvatskoj. Ponosni smo što je i sljedeće godine 50 posto županijskog proračuna namijenjeno upravo za financiranje programa i projekata u obrazovanju, a po tom kontinuitetu ulaganja u školstvo, po infrastrukturnim uvjetima i kvaliteti programa daleko smo najbolji u državi – istaknuo je župan Radimir Čačić.

– Čestitam svim našim stipendistima te njima i njihovim obiteljima želim sretan Božić i uspješnu Novu godinu – poželio je župan Čačić.

Zbog pandemije kononavirusa, ove godine neće biti održana svečanost dodjele ugovora, nego će svim stipendistima ugovori biti dostavljeni na kućnu adresu te će ih potpisane vratiti natrag u Županiju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba