Dvoje predstavnika zabočkog Olimpa nastupilo na Susretu vrhunskih plivača u Zagrebu

NEZAUSTAVLJIVA! Gornjostubičanka Jana Pavalić oborila tri državna rekorda i osvojila četiri prva mjesta

Objavljeno: 21.12.2020. JJ

Od četvrtka do subote na Bazenskom kompleksu Utrina u Zagrebu, u organizaciji plivačkog kluba Dubrava, održano je natjecanje pod nazivom Susret vrhunskih plivača I., II. i III. kategorije. Zbog epidemiološke situacije uvjetovane COVID-om 19 i propisanog ograničenog broja sudionika natjecanja, organizator je poslao pozivnice samo vrhunskim plivačima I., II., i III. kategorije prema propisanim kriterijima.
Pod stručnim vodstvom trenera i sportskog direktora Ivice Androića, boje Plivačkog kluba Olimp iz Zaboka branili su kadetkinja Jana Pavalić i junior Vili Sivec.

Udarne discipline

Kadetkinja Jana Pavalić iz Gornje Stubice, od nove godine mlađa juniorka, nastupila je četiri puta u svojim udarnim disciplinama i pobijedila sva četiri puta.

– Plivala je briljantno i pritom rušila državne rekorde u svojoj i kategoriji iznad. Bodovna vrijednost isplivanih rezultata nam govori da je Jana spremna ušla u ovo natjecanje. Jana, čestitamo ti – kažu iz Olimpa.
Pavalić je osvojila prva mjesta na 50 metara leptir, s vremenom 26,97, što je ujedno hrvatski rekord u mlađoj juniorskoj kategoriji, zatim na 50 metara slobodno, s vremenom 25,88, što je hrvatski kadetski rekord, na 100 metara slobodno, s vremenom 56,73, što je također kadetski rekord RH i na 100 metara leptir, s vremenom 1:00:93, gdje su joj tri stotinke nedostajale do obaranja rekorda.

Predani rad

Zabočanin Vili Sivec je plivao u općoj konkurenciji kod plivača i osvojio druga mjesta na 50 metara slobodno i 200 metara leptir, treće mjesto na sto metara leptir i četvrto mjesto na 50 metara leptir.
Svi su se natjecatelji pridržavali epidemioloških mjera i plivali sukladno pozivu organizatora.

– Jana Pavalić i Vili Sivec su odličnim plivanjem popravljali svoja osobna i državna vemena, što nam svima godi jer je to pokazatelj da se u klubu vrijedno i predano trenira i radi. Čestitamo treneru Ivici Androiću na svim dosadašnjim sportskim ostvarenjima naših Olimpovaca. Svima skupa želimo čvrsto zdravlje i sportsku sreću! – kažu iz PK Olimp.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba