Tijekom cijele godine, u tu svrhu izdvajaju 50 tisuća kuna

Varaždinska županija Socijalnoj samoposluzi “Kruh sv. Antuna” donirala prehrambene i higijenske artikle vrijedne pet tisuća kuna

Objavljeno: 19.12.2020. zagorjeinternational

Zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin posjetio je sjedište Socijalne samoposluge  “Kruh sv. Antuna” u Varaždinu te je tom prigodom uručio predstavniku samoposluge Zdenku Viljevcu prehrambene i higijenske artikle vrijedne pet tisuća kuna. Zamjenik župana je istaknuo kako Varaždinska županija sufinancira nabavu prehrambenih artikala i higijenskih potrepština Socijalnoj samoposluzi u svrhu pružanja pomoći najpotrebitijima u društvu te je naglasio kako je ovo blagdansko doba prilika da se pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

– Nažalost, još uvijek imamo ljude kojima je pomoć ovakve vrste potrebna, stoga se mi kao Županija na ovaj način uključujemo u pomaganje, na način da tijekom godine s 50 tisuća kuna sufinanciramo nabavu prehrambenih i higijenskih artikala za korisnike u riziku od siromaštva. Upravo u ovo doba borbe s pandemijom, kada  su  ljudi uglavnom kod kuće i osjećaju se usamljenima, lijepo je, korisno i potrebno pomagati. Želim ovom prilikom pohvaliti aktivnosti svih volontera ove socijalne samoposluge, koji prikupljaju namirnice tijekom planiranih akcija – rekao je zamjenik župana Vugrin te svim volonterima, ali i korisnicima samoposluge zaželio mirne i ugodne božićno – novogodišnje blagdane.

Zahvalivši zamjeniku župana na vrijednoj donaciji, Zdenko Viljevac je istaknuo kako je osnovna ideja kod osnivanja samoposluge bila usmjeravanje jedne ili nekoliko najpotrebnijih namirnica najsiromašnijim građanima.

– Danas brojimo oko 1200 korisnika naše samoposluge koji primaju pakete, a ukupno je od osnivanja samoposluge, dakle, u malo više od pet godina podijeljeno preko 20.000 paketa. Ono što je za istaknuti, jest činjenica da imamo 200 registriranih volontera, od kojih je šezdeset aktivnih. Oni su do sada ostvarili preko 15.000 volonterskih sati i ja im od srca zahvaljujem – rekao je Viljevac.

Podsjetimo, Socijalna samoposluga volonterski je projekt Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) i Franjevačke mladeži (FRAMA) u Varaždinu, a koje su se okupile kako bi po uzoru na svetog Franju pomagale najsiromašnijima u Varaždinskoj biskupiji.
Ovaj je projekt organiziran tako da građani daruju trajne živežne namirnice (šećer, brašno, ulje, trajno mlijeko, tjestenina, koncentrat rajčice, palenta, griz i sl.), higijenske potrepštine (šampon, sapun, paste za zube, sredstva za čišćenje i pranje suđa/rublja) i druge potrebne artikle (dječja hrana, dječje pelene, konzerve), koji se u obliku paketa uručuju socijalno najugroženijim pojedincima i obiteljima. Donacije se primaju svakog utorka i četvrtka od 16 do 18 sati u vrijeme podjele paketa u sjedištu Socijalne samoposluge (Ulica Josipa Kozarca 26, Varaždin). Izvan tog vremena, donacije se primaju uz prethodnu najavu na broj mobitela 099/213 96 16.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba