Cilj je unaprijediti visoko obrazovanje u brzorastućem području informacijskih znanosti, kako bi ono slijedilo inovativne svjetske trendove

Fakultet organizacije i informatike jedan je od sedam europskih partnera na gotovo 300 tisuća eura vrijednom projektu TEACH4EDU4

Objavljeno: 09.12.2020. zagorjeinternational

U utorak je na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) održan početni sastanak međunarodnog strateškog projekta TEACH4EDU4 – Accelerating the transition towards Edu 4.0 in HEIs, a koji FOI koordinira uz suradnji sa šest europskih partnera. Koordinator na FOI-ju je Igor Balaban.

Projekt trajanja 30 mjeseci započeo je u studenome 2020., a financiran je u okviru Erasmus+ programa Europske komisije, u ukupnom iznosu od 296.845 eura.

Međusobno upoznavanje

Cilj ovog važnog projekta je unaprijediti visoko obrazovanje u brzorastućem području informacijskih znanosti, a kako bi ono slijedilo moderne inovativne svjetske trendove poučavanja u hibridnim i međunarodnim okruženjima te potrebe industrije 4.0.

Iako je prvi sastanak morao biti održan online, partneri su uspjeli postići cilj dodatnog međusobnog upoznavanja timova koji će biti uključeni u provedbu te održati početne dogovore vezane uz prve aktivnosti i rezultate, a kako bi zajedno istraživali, poučavali i proveli promjene potrebne za postizanje projektnih ciljeva.

Uz Fakultet organizacije i informatike kao koordinatora,  na projektu kao partneri sudjeluju vodeća europska sveučilišta u području informatike i srodnih znanosti te edukacijskih znanosti: The Open University iz Ujedinjenog Kraljevstva, Zilinska Univerzita v Ziline iz Slovačke, Univerzitet u Beogradu iz Srbije, Tallinn University iz Estonije, Universita Degli Studi Dell’Aquila iz Italije te Universitat Politecnica de Catalunya iz Španjolska.

Online učionice

Tijekom projekta partneri će raditi na pet velikih rezultata, a započet će izradom kataloga inovativnih metoda poučavanja i pripadajućih vještina usklađenih s potrebama industrije 4.0, što će koordinirati stručnjaci sa sveučilišta Open Unversity.

Jedan od najvećih očekivanih utjecaja projekta bit će onaj na visokoškolske nastavnike i studente uključenih partnera, koji će praktičnim radom u međunarodnim online učionicama osmišljenim u ovom projektu, osim domenskog znanja, steći i vrijedno i jedinstveno iskustvo rada i učenja u međunarodnim timovima i online okruženju. Više informacija o očekivanim rezultatima i uključenim partnerima dostupno je na mrežnim stranicama projekta: https://teach4edu4-project.eu/en.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba