MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI: Za učenike SŠ Krapina održana online konferencija “Mladi, alkohol i vožnja“

“TKO PIJE, TAJ PLAĆA“: Učenici zaigrali kviz o konzumiranju alkohola te doznali na što sve utječe i koji je najčešći zdravstveni rizik konzumiranja alkohola

Objavljeno: 02.12.2020. JJ

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u utorak je održana online konferencija “Mladi, alkohol i vožnja“ za učenike Srednje škole Krapina.

Na samom početku sudionike je pozdravila zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnosti Jasna Petek koja je istaknula važnost educiranja i osvještavanja mladih na području prevencije i sigurnosti u prometu.

Predstavnik Mreže udruga Zagor Bojan Bjelja predstavio je projekt “Bez promila“, koji je namijenjen mladim vozačima, a čije aktivnosti uključuju edukaciju, informiranje i javnu kampanju. Predstavnik Policijske uprave krapinske – zagorske Marijan Grmovšek prezentirao je učenicima podatke o mladima u prometu te štetnim posljedicama vožnje u alkoholiziranom stanju. Osim navedenoga, istaknuo je da je Policijska uprava krapinsko – zagorska uključena u projekt “Bez promila“, kako bi se utjecalo na podizanje svijesti svih sudionika u prometu, posebice mladih vozača o teškim i stravičnim posljedicama prometnih nesreća koje uzrokuju alkoholizirani vozači.

Tijekom konferencije, učenici su imali prilike zaigrati informativno – edukativni kviz o konzumiranju alkohola, koji je nastao u sklopu kampanje “Tko pije, taj plaća“ koju je provodio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Učenici su saznali na što sve utječe konzumacija alkohola, koji je najčešći zdravstveni rizik konzumiranja alkohola kod mladih, koja je granica sigurnog konzumiranja alkohola za mlađe od 18 godina i druge važne informacije. Konferencija je održana u okviru projekta “Bez promila“, koji je financiran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, čiji je nositelj Ministarstvo unutarnjih poslova i Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba