Uspješno priveden kraju ovogodišnji program uređenja i modernizacije nerazvrstanih cesta na području općine Lobor

NAČELNICA JEMBRIH: Želimo omogućiti jednake uvjete za život, kako u centru, tako i u našim rubnim područjima

Objavljeno: 02.12.2020. JJ

Općina Lobor i u ovoj je godini nastavila s intenzivnim uređenjem i modernizacijom nerazvrstanih cesta, u što je do sada uloženo preko 800 tisuća kuna. Kako ističe načelnica Ljubica Jembrih, planirani ovogodišnji program uspješno je priveden kraju. Asfaltirane su četiri dionice, dok su na tri dionice sanirane udarne rupe, odnosno, ulegnuća.

– Od četiri spomenute dionice, možemo istaknuti našu glavnu nerazvrstanu cestu, Ulicu Tomislava Kranjeka, popularna “Loborska zaobilaznica”, koja dosad nije bila asfaltirana. Tu je rekonstrukcija i sanacija asfalta ceste Rihtarići – Benkovići  te odvojak. Također, rekonstruirana je i sanirana cesta u naselju Šeremeti, a završena je i rekonstrukcija, odnosno, asfaltiranje nerazvrstane ceste Ulice Ante Kovačića, prvi dio – pojasnila je načelnica, ističući da je asfaltiranje i modernizacija nerazvrstanih cesta jedan od prioriteta Općine.

– U posljednje 3,5 godine asfaltirali smo preko pet kilometara nerazvrstanih cesta. S tim programom nastavljamo i u 2021. jer nam je to prioritet. Želimo omogućiti jednake uvjete za život, kako u centru, tako i u našim rubnim područjima. Nažalost, još imamo mjesta i zaselaka koji nemaju asfaltiranu cestu tako da nastavljamo sa tim programom u 2021. godini. Dionice za nastavak odabrane su shodno zahtjevima mjesnih odbora – otkrila nam je Jembrih. Što se tiče osiguravanja financijskih sredstava za uređenje i modernizaciju nerazvrstanih cesta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sudjeluje u sufinanciranju sa 75 posto, dok se ostali dio osigurava iz proračuna Općine. Ukupan iznos programa u ovoj godini je 786 tisuća kuna s PDV-om. Izvođač je bila tvrtka Colas iz Varaždina, dok je poslove stručnog nadzora obavljala tvrtka JAM-ING d.o.o. iz Zlatara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba