"OTIŠ'O JE S MIRISIMA JUTRA": Hrvatska glazbena ikona bit će sahranjena u Aleji velikana na Mirogoju, uz pratnju tamburaša

ISPRAĆAJ LEGENDE: Čak sedam gradova će se koncertima oprostiti od Krunoslava Kiće Slabinca

Objavljeno: 18.11.2020. LB

Posljednji ispraćaj legendarnog pjevača Krunoslava Kiće Slabinca, koji je u petak preminuo u 77. godini života, održat će se ovog četvrtka u 12.40 sati na Zagrebačkom krematoriju na Mirogoju, no njegovi Slavonci od glazbenika će se oprostiti, prigodno, uz zvukove tambura i koncertima u čak sedam mjesta.


Ruže u spomen


Član izvršnog odbora Hrvatske glazbene unije, Tihomir Slivka, rekao je da će koncert u Osijeku, koji će trajati sve do 21 sat, biti pod strogim epidemiološkim mjerama, piše Glas Slavonije.

– Kako drukčije nego glazbom oprostiti se od prijatelja Krune, no naglašavam da nećemo prekoračiti broj od 50 glazbenika te će u 12.40 sati započeti izvođenje Kruninih pjesama, ali i zajedničkih kompozicija, uz neizostavnu ‘Otiš’o je s mirisima jutra’ što je evergreen slavonske tamburaške glazbe. Svi građani pozvani su da budu negdje blizu, no zamolit ćemo drage ljude, prolaznike i namjerne posjetitelje da se ne pravi gužva oko Trga Ante Starčevića gdje će biti postavljen i video zid s Kićinim fotografijama iz bogatoga glazbenog opusa. Ni Kruno to ne bi volio. Da može, danas bi odjenuo odoru civilne zaštite i pravio reda – rekao je Slivka te dodao kako će građani moći odati počast Kići i na promenadi gdje će na svakoj klupi biti desetci ruža. Svatko može odabrati svoju, spustiti se stepenicama do Drave i pustiti ružu Kići u spomen.


Inicijativi osječke podružnice HGU-a pridružili su se uz glazbenike iz Osijeka i glazbenici iz Đakova, Županje, Valpova, Slatine, Požege i Sopja i svi će u isto vrijeme, u vrijeme Kićinog posljednjeg ispraćaja na Krematoriju u Velikoj dvorani u Zagrebu na svojim trgovima izvesti dvije skladbe.


Aleja velikana


Glazbenikov sin Pavao je za 24sata rekao da je želja njegovog oca bila da ga kremiraju, a bit će sahranjen u Aleji velikana u krugu obitelji. Tijekom ispraćaja kolege i prijatelji Ante Gelo, Miran Glinac i Drago Laban izvesti će njegov hit “Plavuša”. Okupit će se i tamburaši koji će izvesti pjesmu “Otišo je moj otac polako”. Pustit će se i pjesma ‘My Way’ u izvedbi Elvisa Presleya, jer su Kiću zvali našim Elvisom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba