NA RADOST NAJMLAĐIH: Završilo preko pola milijuna kuna vrijedno uređenje pregradskog Kuna-parka

Uz nove ljuljačke, penjalice i klackalice, postavljeni su i klupa za dojilje te stalak za bicikle

Objavljeno: 16.11.2020. JJ

Završilo je uređenje dječjeg igrališta Kuna-park u Pregradi. Uz pripremne, geodetske, zemljane i hortikulturalne radove, nabavljene su nove sprave za igru, koje su iznimno obradovale djecu. Tako mališani u uređenom parku mogu uživati u ljuljačkama, penjalici, klackalici i drugim sadržajima prilagođenima njihovom uzrastu. Također, postavljena je klupa za dojilje, stalak za bicikle te koševi za pseći izmet.

LAG Zagorje – Sutla

Ukupna vrijednost projekta je 505.000 kuna, a izvođač radova bio je Građevinar Hrvoj iz Poznanovca, izabran temeljem provedenog postupka jednostavne nabave. Stručni nadzor provodio je “Kostelgrad – projekt“.

Podsjetimo, Grad Pregrada je krajem studenoga 2018. godine prijavio projekt “Rekonstrukcija dječjeg igrališta Kuna-park Pregrada“ na natječaj Lokalne akcijske grupe “Zagorje – Sutla“ za tip operacije 3.1.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Dječje vijeće

Inicijativa za uređenje Kuna-parka potekla je od Dječjeg gradskog vijeća, a riječ je o igralištu prema kojem gravitira veliki broj djece jer je smješteno između Dječjeg vrtića Naša radost i OŠ Janka Leskovara, zbog čega je Grad Pregrada projekt procijenio prioritetnim. Nakon provedenog postupka odabira projekata od strane LAG-a, podnesen je zahtjev za potporu na natječaju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koja se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova, na temelju kojeg je sklopljen Ugovor o financiranju s APPRRR-om vrijedan 266.850 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba