Pravi kaos na zagorskim prometnicama proteklog vikenda

UHIĆENA PETORICA VOZAČA: Bježali policiji, odbijali alkotestiranje, vozili bez vozačke i pijani…

Objavljeno: 16.11.2020. JJ

U petak oko 21.50 sati, policijski službenici su prilikom nadzora prometa u Donjoj Stubici pokušali zaustaviti osobno vozilo krapinskih registarskih oznaka. Vozač se nije zaustavio na znak policijskih službenika, već je nastavio vožnju. Policijski službenici su stoga službenim vozilom krenuli za navedenim vozilom i pokušali ga zastaviti koristeći svjetlosne signale ugrađene na službenom vozilu, nakon čega se vozač osobnog vozila i zaustavio. Utvrđeno je kako osobnim vozilom upravlja 54-godišnji hrvatski državljanin kojem je istekla vozačka dozvola, s 1,20 promila alkohola u organizmu. Temeljem Zakona o prekršajima, od strane policijskih službenika određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva – alkohola. Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu s predloženom novčanom kaznom u iznosu od devet tisuća kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od pet mjeseci.

Idućeg dana, u  subotu, oko 23.50 sati, u kontroli prometa u Konjščini zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno kako je 58-godišnjak upravljao osobnim vozilom za vrijeme dok je bio isključen iz prometa oko 23.30 sati istog dana radi prekršaja. Uhićen je i protiv njega je podnesen optužni prijedlog kojim je predložena kazna zatvora u trajanju od 15 dana, novčana kazna u iznosu od 500 kuna, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

U nedjelju oko 21.50 sati u Zlataru, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Kontrolom vozača utvrđeno je kako osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u organizmu i to s 1,07 promila te prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno, bez položenog vozačkog ispita. Uhićen je i protiv njega je podnesen optužni prijedlog kojim je predložena kazna zatvora od 30 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od devet mjeseci, nakon stjecanja prava.

Istog dana oko 00,10 sati, policijski službenici su prilikom nadzora prometa u Oroslavju pokušali zaustaviti osobno vozilo, no, vozač se nije zaustavio na znak policijskih službenika, već je nastavio vožnju. Policijski službenici su stoga službenim vozilom krenuli za navedenim vozilom i pokušali ga zastaviti koristeći svjetlosne signale ugrađene na službenom vozilu, nakon čega se vozač osobnog vozila zaustavio u Andraševcu. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno kako je 52-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod vidnim utjecajem alkohola, policijskim službenicima odbio je dati na uvid dati osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu, prometnu dozvolu te je odbio alkotestiranje. Temeljem Zakona o prekršajima, od strane policijskih službenika određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola. Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 13.500 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Oko 00.40 sati, u kontroli prometa u Zlatar Bistrici, zaustavljen je pak osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je kako 23-godišnjak upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno, bez položenog vozačkog ispita. Uhićen je i protiv njega je podnesen optužni prijedlog kojim je predložena kazna zatvora od 30 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci, nakon stjecanja prava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba