VIDI SE DA JE BIO MARTINJSKI VIKEND: Policajci imali pune ruke posla – vozači odbijali alkotestiranje, upravljali vozilom prije stjecanja prava ili vozili pijani

U pet od osam prometnih nesreća sudjelovali alkoholizirani vozači, a bilo je tu i pet prekršaja zbog kojih su vozači zadržani u prostorijama policije

Objavljeno: 16.11.2020. JJ

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske tijekom vikenda su obavili su očevid kod osam prometnih nesreća.

Šest prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom i dogodile su se u Gornjoj Stubici, Bedekovčini, Grdencima, Rovnom, Velikom Trgovišću i Bregima Kolstelskim, a uzroci su bili neprilagođena brzina, u dva slučaja držanje vozila preblizu desnom rubu kolnika, nepropisno pretjecanje i dva slučaja nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake.

Vozači u prometnim nesrećama s materijalnom štetom u Grdencima, Rovnom, Velikom Trgovišću i Bregima Kostelskim bili su pod utjecajem alkohola. Izmjereno im je 3,13,  1,67,  1,34 i 1,16 promila alkohola u organizmu.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Bedekovčini, uslijed neprilagođene brzine, vozač osobnog vozila zadobio je lakše tjelesne ozljede, a vozilom je upravljao s 2,83 promila alkohola u organizmu. Također lakše tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba u prometnoj nesreći do koje je došlo u Rakovcu Tomaševečkom, zbog nepažljivog prelaska kolnika.

Od ostalih događaja izdvajamo jednu dragovoljnu predaju oružja. Jedna je osoba u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“ policijskim službenicima dragovoljno predala jednu ručnu bombu i trideset komada streljiva.

Također je evidentirano pet prekršaja u cestovnom prometu – u Zlataru, Konjščini, Oroslavju, Zlatar Bistrici i Donjoj Stubici, gdje su vozači zadržani u prostorijama policije, a upravljali su vozila sa 1,07, 1,20 promila alkohola u organizmu, odbili alkotestiranje ili upravljali vozilom prije stjecanja prava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba