Radno je u Donjoj Stubici

NIKOLA GOSPOČIĆ: Saniraju se tri društvena doma, a završetak radova na zgradi stare žandarmerije očekujemo na proljeće

Objavljeno: 15.11.2020. Lovro B

Grad Donja Stubica, na čelu s gradonačelnikom Nikolom Gospočićem, nakon noviteta poput uvođenja besplatnog WiFi-ja za građane, renovacije zgrade stare žandarmerije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta, dovršava i radove na sanaciji društvenih domova.

Sanacija društvenih domova

– Preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, imamo u provedbi pet projekata, odnosno, sanacija društvenih domova. Društveni doma Matenci Donji i Pustodol su završeni prije godinu dana i sve je u skladu s dogovorenim u ugovoru, a ostala tri doma, dom Grabrina, Gornji Matenci i Gornji Hruševec su u fazi radova – ističe Gospočić te dodaje da je Grabrina počela najranije s radovima i oni su pri samom kraju, a završetak sanacije se očekuje sredinom prosinca.

– Sanacija obuhvaća fasadu, promjenu stolarije i prozora, kompletno novo grijanje, novu rasvjetu, uređenje podruma i gornjeg dijela doma s kafićem i dućanom. Ukupna vrijednost radova je 729 tisuća kuna, s time da će se s dodatnim radovima popesti i na 920 tisuća kuna – otkriva Gospočić.

Radovi na domovima u Gornjim Matencima i Gornjem Hruševcu tek su započeli. Završetak uređenja društvenog doma u Gornjim Matencima očekuje se do kraja 2020. godine, a otvorenje doma u Gornjem Hruševcu početkom 2021. godine.

Asfaltiranje cesta

Što se tiče infrastrukuralnih radova, gradonačelnik Gospočić ističe da im je preostala za asfaltirati još jedna dionica, Ulica Stjepana Tučkara u Donjoj Stubici, a sve ostale ceste su asfaltirane.

– U ponedjeljak smo zajedno sa ŽUC-om započeli izgradnju nogostupa u Podgorskoj ulici dužine 330 metara. Također očekujemo završetak radova oko Božića. Radovi na zgradi stare žandarmerije su u tijeku te očekujemo njihov završetak na proljeće – zaključuje Gospočić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba