LJUBAV I BOL: Fotograf Ross Taylor napravio ciklus fotografija koje prikazuju ljude koji se zauvijek opraštaju od svojih kućnih ljubimaca

“Mnogo sam puta plakao, dijeleći bol s ljudima koje sam snimao. To te emocionalno troši…“

Objavljeno: 15.11.2020. zagorjeinternational

Svi vlasnici ljubimaca znaju da će svanuti dan kad će svojem malom (ili većem) vjernom pratitelju morati reći zbogom. Te smo činjenice svjesni daleko više nego one o vlastitoj smrti – naši ljubici ipak žive dosta kraće od nas i, koliko god se mi trudili, neće živjeti dugo. Odnosno, onoliko dugo koliko mi želimo, a to bi vjerojatno bilo do kraja naših života.

I dok vlasnici nastoje potisnuti misao o odlasku ljubimaca, jedan fotograf odlučio se pozabaviti baš tim teškim trenucima u njihovim životima. On je Ross Taylor i napravio je ciklus fotografija koje je bolno gledati, ali su istovremeno veličanstvene jer pokazuju snagu ljubavi i boli, piše Jutarnji list.

Dirljive fotografije

– Prije nekoliko godina prijateljica je morala uspavati psa i za nju je to bila agonija. Odlučila je da će njen ljubimac biti eutanaziran doma, a ja nisam niti znao da se to može. Bio sam svjedok njenoj boli. Istovremeno sam primijetio da se moji prijatelji na društvenim mrežama redovito u svojim objavama sjete ljubimaca koji nisu s njima. Te njihove objave bile su dirljive i slamale su srce. Počeo sam istraživati i shvatio da nema mnogo objavljenih fotografija koje se bave tom temom – priča Taylor.

Kad je počeo snimati, kaže, dijelio je bol s ljudima koje je snimao. Želio je podijeliti njihovu priču i, priznaje, to mu je postala iznimno važno. Neke slike mu je bilo teže snimiti od drugih. Premda se uvijek nastoji emocionalno distancirati, kako bi mogao snimiti fotografiju, nekad je to bilo teško, a priznao je da je i puno puta plakao snimajući.

U izradi i film

Radio je s dvije organizacije koje su mu pomogle da pronađe obitelji koje su dozvolile snimanje. Napravio je niz fotografija, a onda je odlučio prestati. Barem za sada. Ponajprije zato što radi film koji se bavi ovom temom, a nazvan je “The Hardest Days”. – No, nije film jedini razlog. Potrošio sam stotine sati baveći se ovom temom. Trebao sam pauzu, jer je riječ o nečemu što emocionalno troši – zaključuje Ross Taylor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba