Glasujte do nedjelje i omogućite Srednjoj školi Bedekovčina pobjedu na natječaju za financiranje hvalevrijednog projekta

PČELINJI ZRAK KAO LIJEK: “Želimo izgraditi apiterapijsku kućicu koja pomaže kod bolesti dišnog sustava“

Objavljeno: 13.11.2020. LB

U sklopu svog projekta “Zeleni pojas“ INA sedmu godinu zaredom odabire projekt zaštite okoliša i prirode koji će financirati, a ove godine se na natječaj prijavila i Srednja škola Bedekovčina sa svojim projektom “Udahni zdravlje”.

Projekt obuhvaća izgradnju apiterapijske kućice od prirodnih materijala i sadnju medonosnog bilja u njenom okruženju. Naime, udisanjem pčelinjeg zraka iz košnice, u organizam unosimo kombinaciju zraka koja pomaže kod bolesti dišnog sustava, a posebno je pogodna za osobe koje se manje kreću prirodom, starije osobe i djecu.

Apiterapijska kućica sastoji se od drvene kućice s košnicama iz kojih se putem isparivača i inhalatora zrak prenosi u dišni sustav korisnika. Povratni zrak iz dišnog sustava se kroz masku inhalatora ispušta van, bez povratka u košnicu.

– Na ovaj način i pčelama omogućujemo neometan rad u prirodi, poštujući sve Zakone o zaštiti životinja – objašnjavaju iz Srednje škole Bedekovčina.

Glasovanje traje od do 15. studenoga, a pravilnik o glasovanju dostupan je na službenim stranicama INE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba