Šef policije skrivio nesreću službenim vozilom: Vozač teretnjaka lakše ozlijeđen, materijalna šteta 50.000 kuna

Protiv Pavića pokrenut disciplinski postupak – do njegovog završetka, poslove načelnika od danas obavlja Željko Košutić

Objavljeno: 12.11.2020. JJ

Kako su izvijestili iz Policijske uprave krapinsko – zagorske, s današnjim danom prestaje obavljanje dužnosti načelnika PU Roberta Pavića, a poslove načelnika obavljat će Željko Košutić, dosadašnji zamjenik. Podsjetimo, Pavić je u srijedu skrivio prometnu nesreću u Velikom Trgovišću. Očevid prometne nesreće proveli su policijski službenici očevidne ekipe prometne policije Policijske uprave zagrebačke.

Utvrđeno da je načelnik PU u navedeno vrijeme upravljao službenim vozilom krapinskih registracijskih oznaka, bez policijskih oznaka, kolnikom Ulice Andrije Hebranga (sporednom cestom) u smjeru istoka te, dolaskom do raskrižja sa Zagorskom cestom, ušao u raskrižje,  a skrećući ulijevo, nije propustio vozila koja se kreću navedenom cestom s prednošću prolaska. Zbog navedenog, u službeno vozilo je naletio teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak, koji se kretao u smjeru juga cestom s prednošću prolaska. Nakon naleta, teretni je automobil udario u betonsko – metalnu ogradu obiteljske kuće u vlasništvu 82-godišnjaka.  

U opisanoj prometnoj nesreći, 31-godišnjak je lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zabok, a ukupna materijalna šteta koja je nastala procjenjuje se na 50.000 kuna.     

Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, protiv načelnika PU je podneseno Izvješće o počinjenom prekršaju, a za prekršaj je predviđena novčana. Na mjestu događaja su mu izuzeti uzorci krvi i urina te su upućeni na vještačenje prisutnosti alkohola u organizmu. Protiv dosadašnjeg načelnika bit će pokrenut disciplinski postupak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba