Županija osigurala 112.500 kuna u svrhu kupnje triju uređaja za terapiju kisikom, namijenjenu oboljelima od COVID-a 19

IZ OB ZABOK KAŽU: Radi se o neinvazivnoj metodi spašavanja života, posebno pogodnoj za mlade pacijente

Objavljeno: 12.11.2020. LB

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar donio je zaključak kojim se Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana dodjeljuje iznos od 112.500 kuna za kupnju triju uređaja za terapiju kisikom visokog protoka, a u svrhu liječenja pacijenata zaraženih virusom COVID-19.

Župan Kolar je na nedavnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije istaknuo kako se kontinuirano analiziraju potrebe za kupnju medicinskih uređaja za županijske zdravstvene ustanove te je tako i donesena odluka da će se za Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana kupiti tri nova ventilatora za opskrbu kisikom. Sredstva iz županijskog proračuna doznačit će se Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana po isporuci spomenutih uređaja.

– Terapija kisikom jedna je od najvažnijih terapija za oboljele od COVID-a. Imamo neinvazivnu metodu važnu za spašavanje života, osobito pogodnu za pacijente mlađe životne dobi koji imaju probleme za disanjem – istaknuo je ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter