ŠOK ZA REPREZENTATIVCA: Ostaje u izolaciji u Istanbulu i propušta iduće dvije utakmice

COVID pozitivni Domagoj Vida odigrao cijelo poluvrijeme protiv Turske

Objavljeno: 12.11.2020. zagorjeinternational

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida pozitivan je na koronavirus, ostaje u izolaciji u Istanbulu i neće igrati za reprezentaciju u sljedeće dvije utakmice Lige nacija – protiv Švedske u subotu i protiv Portugala u utorak.

Inače, kako pišu Sportske novosti, Vida je na vrlo dramatičan način doznao da je pozitivan, u poluvremenu sinoćnje utakmice s Turskom, nakon što ga je izbornik već ionako izvadio iz igre.

Hrvatski nogometni savez se o svemu oglasio priopćenjem:

– Liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije je neposredno iza ponoći po lokalnom vremenu u Istanbulu dobila rezultate testiranja na virus SARS-CoV-2, među kojima je bio i jedan pozitivan nalaz među igračima. Nakon što su u ponedjeljak na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom svi igrači i članovi stožera bili negativni, u srijedu ujutro obavljeno je redovno testiranje za utakmicu sa Švedskom. Službene rezultate testiranja HNS je dobio iza ponoći po lokalnom vremenu te su pokazali da je reprezentativac Domagoj Vida pozitivan na novi koronavirus. Liječnička služba hrvatske reprezentacije dobila je inicijalnu informaciju pri kraju odmora između dva poluvremena da postoji jedan potencijalno pozitivan rezultat. Radi se o uobičajenoj proceduri pri testiranju te se pritom “sumnjivi” nalaz ponovno testira kako bi se potvrdio rezultat. Kako je u tom trenutku izbornik Zlatko Dalić već donio odluku o izmjeni Vide, liječnička služba reprezentacije izolirala je Vidu prema svim epidemiološkim mjerama do potvrde rezultata testiranja – rekli su iz HNS-a te dodali da su svi ostali reprezentativci negativni, ali je uz Vidu pozitivan i jedan član delegacije HNS-a, koji nije bio u kontaktu s reprezentativcima niti članovima stožera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter