Iz Ministarstva unutarnjih poslova podsjećaju građane:

Osobne, putovnice, vozačke i oružni listovi kojima je istekao rok važenja, vrijede do prestanka epidemije COVID-a 19

Objavljeno: 11.11.2020. LB

Važenje osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola građana kao i oružnih listova kojima je rok važenja istekao počevši od 11. ožujka 2020. godine, kada je Ministarstvo zdravstva proglasilo epidemiju) produženo je za cijelo vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID–19 te vrijede najviše 30 dana nakon proglašenja kraja epidemije.

Određeni rok

– Također, pojedine radnje u upravnom postupku koje su građani dužni učiniti u određenom roku vezano za vozila, kao što su odjava vozila kojeg privremeno ili trajno neće koristiti, obavljanje izvanrednog nadzornog pregleda i dr., a čiji  krajnji rok poduzimanja je bio počevši od 11. ožujka godine, ili za oružje, podnošenje zahtjeva za izdavanje oružnog lista za nabavljeno oružje, dostavljanje uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti ili isprave da raspolažu tehničkim znanjem i vještinom za pravilnu uporabu oružja i poznavanja propisa koji se odnose na posjedovanje oružja i sl., građani mogu poduzeti najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije – poručili su iz MUP-a.

Predaja zahtjeva

MUP podsjeća građane i na mogućnost predaje pojedinih zahtjeva upravnim poslovima putem e – Usluga koje pruža Ministarstvo unutarnjih poslova, a koje uključuju predaju zahtjeva za putovnicu, vozačku dozvolu, prijavu boravišta, davanja suglasnosti u određenim upravnim postupcima (suglasnost stanodavca za prijavu prebivališta, suglasnost roditelja za izradu osobne iskaznice ili putovnice djeteta i sl.) i dr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba