"Rekla je kako tu nema sumnje, da su veliki redovi za testiranje i da će me odmah navesti kao pozitivnu"

Zagrepčanki liječnica opće prakse preko telefona dijagnosticirala koronu

Objavljeno: 06.11.2020. zagorjeinternational

– Sve je počelo u noći prije tri dana. Odjednom su me zaboljeli listovi pa cijele noge, kao da sam pretrčala maraton. Onda se bol proširio na cijelo tijelo, uhvatila me drhtavica, temperatura. Neugodno kao i kod jake gripe – počinje svoju priču jedna Zagrepčanka.

– Ujutro sam nazvala doktoricu i navela sve simptome, od bolova, temperature, glavobolje, malaksalosti nadalje, i rekla je da tu nema sumnje, da je riječ o koroni te da ostanem kod kuće. Dodala je kako je velik pritisak i redovi na testiranju te da će me odmah zavesti kao pozitivnu i da ne opterećujem sustav testiranjem kad zna da je ovaj virus u pitanju – nastavlja žena za 24sata.

Pije lijekove jer od glavobolje ne može funkcionirati. Učinila je kako joj je liječnica savjetovala, ali ne zna je li i bez testiranja pribrojena ukupnom broju novozaraženih.

Ostaje pitanje jesu li telefonski pozivni zavedeni među dnevne oboljele pa time ne odgovara omjer testiranih i pozitivnih, a druga je opcija da nisu zavedeni pa je broj pozitivnih svaki dan veći od onog koji objavljuje Nacionalni stožer. Zbunjeni su i epidemiolozi. Osim telefonskih dijagnoza, problem je i s praćenjem kontakta koje epidemiolozi više ne stignu pohvatati, pa kontakte moraju hvatati i ljudi koji su zaraženi koronom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba