Prošlogodišnji je “martinjski rekorder“ napuhao je 3,37, a u četiri dana utvrđen je 151 prekršaj

VOZAČI, OPREZ: Zbog Martinja, policija danas počinje desetodnevni pojačani nadzor prometa

Objavljeno: 06.11.2020. zagorjeinternational

Radi smanjenja broja prometnih nesreća, a posebno prometnih nesreća s teškim posljedicama, povodom obilježavanja “Martinja”, od 6. do 16. studenoga, posebice u noćnim satima, policijski službenici PU krapinsko – zagorske će pojačano postupati u prometu u cilju sprječavanja i sankcioniranja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Kontrola vozača provodit će se na više lokacija te će se uz vožnju pod utjecajem alkohola sankcionirati i svi drugi prekršaji iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Slijedom navedenog, policija će, osim na vožnju pod utjecajem alkohola, pažnju obratiti na najteže prometne prekršaje – prekoračenje dopuštenih brzina, nepropisna uporaba mobitela tijekom vožnje, nekorištenje sigurnosnog pojasa i prema ponavljačima teških prekršaja u prometu tzv. “recidivistima”.

Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati Martinja, kada je na području PU krapinsko – zagorske od 8. do 12. studenoga utvrđen ukupno 151 prekršaj, od čega 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Tada je najveća izmjerena koncentracija alkohola utvrđena kod vozača osobnog automobila iznosila 3,37 promila. Zabilježena su i 72 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća utvrđena prekoračena brzina iznosila je 180 kilometara na sat. Bilo je tu i 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

– Slijedom iznesenog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život – poručuju iz PU krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba