Potpisan je ugovor o adaptaciji društveno - kulturnog doma u Kumrovcu

PROSTOR KAKAV OPĆINI TREBA: Dom će moći primiti 300 – 400 ljudi, imat će dvije multifunkcionalne dvorane za razne manifestacije, a koristit će ga i udruge

Objavljeno: 06.11.2020. zagorjeinternational

U Kumrovcu je u petak s izvođačima radova potpisan ugovor o dugoočekivanoj adaptaciji društveno – kulturnog doma uz stadion u Razvoru.

60 dana

– Dugo smo čekali ovaj trenutak. Koronavirus je usporio proces, no uspjeli smo – rekao je načelnik općine Robert Šplajt i dodao da su se dvadesetak godina borili s državom za trajno vlasništvo.

– Tek smo prošle godine dobili cijeli stadion, zgradu i okolno zemljište od 156 tisuća četvornih metara površine. Odmah smo krenuli s adaptacijom i izgradnjom prve faze društveno – kulturnog doma u toj zgradi – dodao je Šplajt i naglasio da će u zgradi biti smještene udruge, organizirat će se mnoge manifestacije, a moći će ga koristiti stanovnici općine Kumrovec, ali i šire.

Društveno – kulturni dom će biti prostor koji će moći primiti 300 – 400 ljudi, a sačinjavat će ga dvije multifunkcionalne dvorane koje će se moći spojiti u jednu. Prema riječima načelnika, općina Kumrovec takav prostor trenutno nema.

Izvođač radova je poduzeće CanDo iz Slavonskog Broda, a koja već od ponedjeljka počinje s radovima koji bi trebali biti privedeni kraju u roku od 60 dana.

– Početkom 2021. će se radovi privesti kraju i prostor će biti osposobljen za korištenje – otkrio je Šplajt.

Preko milijun kuna

Mislav Kemec iz poduzeća CanDo zahvalio je na ukazanom povjerenju i istaknuo kako će ovaj društveno – kulturni dom dodatno uljepšati divan zagorski kraj. Najavio je i brz i uspješan završetak radova.

Rekonstrukcija i obnova društvenog doma sufinancirana je od strane Ministarstva kulture u iznosu od 400 tisuća kuna, a  Krapinsko – zagorska županija će također pomoći sa sredstvima od 115 tisuća kuna. Načelnik Šplajt se nada da će sredstva biti dostatna za završetak prve faze radova. Ukupna vrijednost projekta je 1.012.000 kuna. (ab, lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba