Otišao je prvi James Bond

U 91. godini preminuo legendarni glumac Sean Connery

Objavljeno: 31.10.2020. zagorjeinternational

U 91. godini života preminuo je Sean Connery, legendarni glumac koji je utjelovio prvog Jamesa Bonda. Kako piše Dnevnik.hr, Connery je tijekom zavidne karijere osvojio brojne nagrade, među kojima su Oscar, dvije nagrade BAFTA i tri Zlatna globusa. Časopis People u nekoliko ga je navrata proglasio “najseksi muškarcem na svijetu” i “najseksi muškarcem stoljeća”. Postao je vitez 2000. godine zahvaljujući svojoj blistavoj karijeri.

Rođen je u škotskom Edinburghu, a glumačku je karijeru započeo 1951. godine u kazalištu. Glumio je u brojnim britanskim serijama i filmovima, a uloga koja mu je promijenila život bila je ona tajnog agenta Jamesa Bonda. Glumio je slavnog tajnog agenta u prvih pet nastavaka te se vratio 1971. godine i odglumio tu ulogu u još dva nastavka slavne franšize.

Glumio je u Hitchcockovim filmovima, a brojni režiseri isticali su kako obožavaju raditi s njim. U lipnju 2006. godine dobio je nagradu za životno djelo Američkog filmskog instituta i tada je objavio da odlazi u mirovinu što se glume tiče. Radio je kao režiser na nekoliko filmova te je u animiranim filmovima davao glas, no više nikad nije stao pred kamere.

Ljubio je brojne ljepotice tijekom svoje karijere, a na glasu je bio kao veliki zavodnik od samih početaka. S umjetnicom Micheline Roquebrune bio je u braku od 1975. godine. Iako je javno priznao da ju je prevario, ona mu je sve oprostila, a par je bio zajedno sve do njegove smrti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba