Gradski vijećnik Davor Kljak od Grada Zlatara traži povećanje sredstava za udruge kojima program nije smanjen za više od trećine

“Nogometnim klubovima Oštrc i Mladost uplatite još barem 30 posto predviđenih sredstava – treninzi, natjecanja, putovanja i suci koštaju“

Objavljeno: 30.10.2020. zagorjeinternational

Na sjednici Gradskog vijeća Zlatara, koja je održana u srijedu, gradski vijećnik Reformista i predsjednik Gradske organizacije Reformista Zlatar Davor Kljak otvorio je raspravu o udrugama i sportskim klubovima. U raspravi je tražio da gradonačelnica i predsjednica Gradskog vijeća do sljedećeg vijeća nađu načina kako da udrugama i klubovima uplate novac koji je bio  u proračunu predviđen za njih.

Bez navijača

Kljak nam je poslao priopćenje u kojem ističe da je gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek na početku godine predložila, a Vijeće izglasalo, da se svim udrugama i sportskim klubovima tijekom 2020. godine isplati 40 posto od predviđenog prvotnog iznosa sredstava iz gradskog proračuna, a kao obrazloženje je navela nemogućnost procjene kako će koja udruge i klubovi funkcionirati i natjecati se tijekom tekuće godine, zbog epidemije koronavirusa.

– Sada je pravo vrijeme da se poprave paušalne procjene predviđenih sredstava, budući da su neke udruge i klubovi imali izvršenje cjelogodišnjeg programa natjecanja, a neke nisu – napisao je Kljak u priopćenju.  

Dodaje i kako je predložio da se klubovima NK Oštrc Zlatar i NK Mladost Belec uplati još minimalno 30 posto predviđenih sredstava, budući da su navedeni klubovi tijekom 2020. godine bili bez punog pogona gotovo tri mjeseca.

– Sama problematika klupskih natjecanje iziskuje redovite troškove, treniranja, natjecanja, putovanja kao i plaćanje sudaca, koja je lako predvidiva. Spomenuti klubovi od ovog vikenda ostaju bez navijača, što je još jedan udarac na klupske proračune jer se utakmice redovito odvijaju, a prihod od ulaznica izostaje. Rješenje ovog prijedloga jest da se prenamjeni novac od manifestacija koje je Grad predvidio na početku godine, ali se ona nisu realizirala ili su se realizirala u smanjenom obliku – ističe Kljak.

U izmjeni proračuna

Ukazao je i na to da druge udruge kojima program nije smanjen za više od trećine, imaju potrebu i pravo na povećanje smanjenih financiranja od strane Grada Zlatara. – Od vodstva Grada se očekuje da se to pripremi i odradi čim prije, a najkasnije u izmjeni proračuna za 2020. godinu, budući da natjecanja još traju, a sljedeća redovita sredstva za udruge po dosadašnjoj praksi neće biti isplaćena prije ožujka 2021. godine. Za pojedine udruge  tada bi moglo biti već i prekasno, a poznato je kako navedene udruge i klubovi brinu za programe najvećeg broja djece iz grada Zlatara – zaključuje Kljak u svome priopćenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba