ISPRED KB DUBRAVA PROSVJED LIJEČNIKA I MEDICINSKIH SESTARA

“Izgaramo, malo nas je. Ne može samo jedna kuća participirati u liječenju Covid pacijenata, svaka bolnica mora dati svoj obol”

Objavljeno: 30.10.2020. zagorjeinternational

Ispred zagrebačke KB Dubrava u petak oko 12 sati se okupilo više desetaka liječnika i medicinskih sestara te bolnice. Okupljenima se obratio novi šef upravnog vijeća Kliničke bolnice Dubrava Silvio Bašić.

– Ovo ne može biti samo Covid bolnica, osoblja nema, svi se bore s virusom, od njega ne bježimo, ali mislimo da nije u redu da jedina bolnica u Zagrebu koja pokriva enormno područje postaje Covid bolnica. Gdje će naši pacijenti koji su ne-covid? Apeliram na nekoga tko može to promijeniti, ne zanima me tko je na vlasti, jako se borimo. Izgaramo, malo nas je. Ne može samo jedna kuća participirati u liječenju Covid pacijenata, svaka bolnica mora dati svoj obol – kaže medicinska sestra Verica Šeb.

O napisima da je stanje u toj bolnici poražavajuće, Šeb je jasna.

– Ne želim puno komentirati napise, ali teško je. Zar mislite da su pacijenti gladni, žedni i goli u ovakvoj bolnici? Nitko iz Covid centra nije izašao anoreksičan, to su sramotne izjave. Postoje problemi jer to je preveliki pogon. To su sad dvije bolnice u jednoj. Najavljivano je da ćemo dobiti pomoć, zahvaljujem svima koji su dobrovoljno došli pomoći.

Njezin kolega Ivan Spajić dodaje da je ovo prešlo sve mjere i da bi trebali svi zajedno podijeliti taj posao, javlja N1.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba