Do 30. lipnja 2021. moći će se koristiti bez dodatnih troškova, naravno, uz dva uvjeta

Hrvatski Telekom danas pustio u rad 5G mrežu

Objavljeno: 30.10.2020. zagorjeinternational

Hrvatski Telekom danas je prvi u Hrvatskoj započeo s komercijalnim radom 5G mreže, koja je trenutno dostupna na područjima Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka, Samobora i Svete Nedelje.

– S 5G mrežom stvaramo prilike za brojne inovacije koje će omogućiti gospodarski i društveni razvoj. Danas postavljamo temelje budućnosti i ponosan sam što Hrvatski Telekom ponovno pomiče granice te postavlja nove standarde. S ovim tehnološkim iskorakom nastavljamo graditi svijet boljih mogućnosti temeljen na inovaciji, tehnološkom napretku i omogućavanju prilika koje digitalizacija pruža svima – rekao je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, kako piše 24 sata.

HT je 5G mrežu počeo implementirati i testirati još u ožujku prošle godine, a kažu kako njezinim puštanjem u komercijalni rad, staju uz bok brojnim europskim i svjetskim tržištima koja već koriste njene prednosti.

– Primjena 5G tehnologije omogućit će daljnji razvoj postojećih, ali i potpuno novih digitalnih usluga, poput umrežavanja senzora i umjetne inteligencije u kontekstu “pametnih i zelenih rješenja“ u proizvodnji, poljoprivredi, zdravstvu i javnom sektoru – otkrio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma. HT svim svojim korisnicima u pojedinim tarifama sve do 30. lipnja 2021. godine, bez dodatnih troškova, nudi uključenu mogućnost korištenje 5G mreže, za što je potrebno nalaziti se na području pokrivanja 5G mrežom i imati 5G kompatibilni uređaj.

Kartu pokrivenosti pogledajte OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba