Najveća investicija od otvorenja 1982. godine

PET MILIJUNA KUNA VRIJEDNI RADOVI: Obnovljena zgrada i sportska dvorana Osnovne škole Hodošan

Objavljeno: 29.10.2020. LB

U srijedu je završena energetska obnova zgrade i sportske dvorane međimurske Osnovne škole Hodošan. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.073.734 kuna, od čega su 4.187.420 kuna bespovratna sredstva iz EU fondova, dok je ostatak sredstava osiguran iz županijskog proračuna. Radove je izvodila Zajednica ponuditelja BMD STIL d.o.o., a voditeljica projekta bila je Leonarda Tarandek.

208 učenika

– Završena energetska obnova školske zgrade najveće je ulaganje u našu školu otkad je onda izgrađena i otvorena 1982. godine. Osnovnu školu Hodošan pohađa 208 učenika naselja Donji Pustakovec, Sveti Juraj u Trnju, Palinovec, Donji Hrašćan i Hodošan, a u sastavu imamo i dvije područne škole. Energetskom obnovom stvorit ćemo znatne uštede u potrošnji energenata, no najviše smo ponosni na vanjski impresivan izgled koji je školi dao novi vizualni identitet, a za čiji je dizajn zaslužna naša učiteljica likovne kulture Lea Krušelj – kazao je ravnatelj škole Damir Kovačić, zahvalivši Međimurskoj županiji koja kontinuirano pomaže školstvu i stvara bolje uvjete za obrazovanje.

Radovi na energetskoj obnovi započeli su u kolovozu 2019. godine.

– Radovi su obuhvatili toplinsku izolaciju, rekonstrukciju krova kod spojnog hodnika i sportske dvorane, rekonstrukciju stropova prema tavanu škole, zamjenu stolarije, ugrađena je kosa podizna platforma za lakši pristup osoba s invaliditetom na kat škole, zamijenila se sva postojeća rasvjeta LED rasvjetom, izvršeni su radovi na kotlovnici gdje je ugrađena nova crpka i novi plinski kotao. Nakon obavljenih radova, godišnja toplinska energija za grijanje smanjit će se za 55 posto – otkrio je direktor Međimurske energetske agencije Alen Višnjić.

Međimurski župan, Matija Posavec, izrazio je zadovoljstvo još jednim uspješno obavljenim projektom energetske obnove osnovne škole, te naglasio kako je  OŠ Hodošan dio drugog ciklusa energetskih obnova škola i sportskih dvorana.

Jednosmjenska nastava

– Unatoč vremenima u kojima živimo, ne tražimo izgovore, već i dalje realiziramo brojne projekte koji nisu samo stvaranje boljih uvjeta, već i direktna pomoć gospodarstvu. Međimurska županija kontinuirano ulaže u kvalitetnije obrazovanje jer želimo osigurati bolji standard međimurskog obrazovanja. Uspješno koristimo europske fondove i u mnogočemu smo primjer dobre prakse, a posebno mi je drago što smo među vodećim županijama kada je riječ o ulaganjima u obrazovanje. Osnovna škola Hodošan prva je škola u Međimurju koja je počela s provođenjem jednosmjenske nastave i uvjeren sam da će u sada obnovljenoj školi, ostvarivati još bolje rezultate – zaključio je Posavec. Završnoj konferenciji prisustvovali su načelnik Donjeg Kraljevca Miljenko Horvat i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba