Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi ističu kako je uvjet za prijavu pad prihoda od najmanje 15 posto

POZOR, POLJOPRIVREDNICI: Objavljena dva natječaja kojima se nastoje ublažiti posljedice pandemije koronavirusa

Objavljeno: 27.10.2020. LB

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRR) objavila je natječaje za poljoprivrednike, kojima im se omogućava potpora za ublažavanje posljedica pandemije COVID-19.

Raspisana su dva natječaja: za poljoprivrednike, fizičke i pravne osobe, koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika ili Evidenciju pčelara, i bave se biljnom i stočarskom proizvodnjom te uzgojem gljiva. Drugi natječaj je raspisan za mikro, mala i srednja poduzeća, između ostalog u sektorima mlijeka, voća, povrća, cvijeća, aromatičnog, začinskog i ostalog bilja, gljiva te pakiranja jaja ili pčelinjih proizvoda. Poljoprivrednici koji se žele javiti između ostalog trebaju dokazati pad prihoda od minimalno 15 posto.

Iz APPRR-a posebno napominju ako neko od poljoprivrednika nema lozinku i korisničko ime za pristup AGRONET-u i nema dodijeljeni modul “Ruralni razvoj”, da se obavezno upišu najkasnije do 28. listopada, jer se bez toga ne mogu javiti za potporu. Poljoprivrednici zahtjeve šalju od 30. listopada do 6. studenog, a mikro, mala i srednja poduzeća od 29. listopada do 5. studenog.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba