MJERA ZA BRDSKO - PLANINSKA PODRUČJA: Završeno skoro pola milijuna kuna vrijedno asfaltiranje ceste od Brega Kostelskih do Gornje Plemenšćine

Olakšano je prometovanje mještanima, ali i javnim službama, komunalnim društvima te hitnoj i vatrogascima

Objavljeno: 27.10.2020. LB

Na području grada Pregrade, završeno je asfaltiranje 930 metara nerazvrstane ceste koja spaja Brege Kostelske i Gornju Plemenšćinu. Ova prometnica, punog naziva “Pl13 – Sveta Ana-Križ-Papeži-spoj Kostel Bregi-K2” nalazi se na brdovitom terenu i visokoj nadmorskoj visini, čime je održavanje, pogotovo u zimskim uvjetima, veoma zahtjevno i otežano. Njeno stanje bilo je u lošem stanju zbog duljine dionice te utjecaja nepovoljnih vremenskih uvjeta, a posljedično je otežan  pristup i prometovanje javnim službama, hitnoj pomoći, komunalnim društvima te drugima.

Ukupna vrijednost projekta je 495.172 kuna. Iznos od 346.974 kuna osiguran je u gradskom proračunu, dok je ostvareno sufinanciranje projekta od 148.198 kuna, a riječ je o prvoj cesti koja je modernizirana u okviru mjere za brdsko – planinska područja uvedenoj 2020. godine, s ciljem razvoja komunalnog gospodarstva na području grada Pregrade. Izvođač radova bilo je poduzeće Davor inženjering  d.o.o. iz Zagreba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba