POTPISAN UGOVOR O JAVNOJ NABAVI: Cilj je uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu

Tehnička škola Čakovec kreće u projekt dogradnje i rekonstrukcije radionica, vrijedan 13 milijuna kuna

Objavljeno: 23.10.2020. AB

U Tehničkoj školi Čakovec nastavlja se s razvojem Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu te su ravnatelj TŠČ-a Dražen Blažeka i direktorica tvrtke Đurkin Maja Đurkin Međimurec potpisali ugovor o javnoj nabavi radova na rekonstrukciji i dogradnji postojeće zgrade Radionice Tehničke škole Čakovec.
Dio je to projekta Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu TŠČ, vrijednog 56 milijuna kuna, kojim će se omogućiti stvaranje infrastrukturnih, tehnoloških, organizacijskih i stručnih preduvjeta za vrhunsko strukovno obrazovanje te obrazovanje odraslih sukladno potrebama gospodarstva u području strojarstva u Međimurskoj županiji i regiji.

Vrhunska oprema

Direktorica tvrtke Đurkin Maja Đurkin Međimurec izrazila je veliko zadovoljstvo što nastavljaju razvijati odličnu suradnju s Tehničkom školom Čakovec, posebice u okviru ovog projekta koji je iznimno važan za Međimurje. Radovi na rekonstrukciji i dogradnji u vrijednosti 13,1 milijuna kuna trajat će 11 mjeseci, nakon čega slijedi opremanje novih prostora.

– Nabavit će se vrhunska oprema za devet novih školskih praktikuma iz potpodručja strojarstva, a u novoopremljenim laboratorijima odvijat će se praktična nastava za učenike Tehničke škole Čakovec, za učenike škola partnera, ali i edukacije i stručna usavršavanja za odrasle. Interes za korištenje budućih laboratorija već su iskazali i brojni poduzetnici iz regije koji su prepoznali važnost Centra kompetentnosti u strojarstvu koji se razvija u Međimurju, istaknula je voditeljica projekta Mihaela Pancer Zadravec, na koju se nadovezao i međimurski župan Matija Posavec.

Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu logičan je slijed povezivanja gospodarstva i obrazovanja u Međimurju, koje se temelji na znanstvenoj i strukovnoj izvrsnosti, a upravo će ta izvrsnost omogućiti našim učenicima još više kvalitetnijeg znanja i stručnosti – kazao je Posavec, koji je nazočio potpisivanju ugovora s pročelnicom za obrazovanje i kulturu MŽ Blaženkom Novak.

Suradnja s najboljima

Ostatak sredstava iz projekta namijenjen je uspostavi suradnje s najboljim europskim i svjetskim centrima kompetencija, domaćim i stranim obrazovnim institucijama, stručnim tijelima, komorama i poduzetnicima, razvoju novih i unapređenju postojećih programa obrazovanja, jačanju kompetencija odgojno-obrazovnih radnika TŠČ i partnerskih škola te mentora zaposlenih kod poslodavaca, promociji i upravljanju. Početak korištenja novih prostora Centra kompetencija Tehničke škole Čakovec očekuje se krajem 2022. godine, dok provedba projekta završava krajem 2023. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter