ONI SU MORALNI UZOR SVIMA: Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u Varaždinu za njih priređen prijem

“Bez obzira na situaciju s koronom, njihova humanost ne smije ostati nezamijećena. Ponosimo se njima”

Objavljeno: 23.10.2020. AB

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u Županijskoj palači u Varaždinu  priređen je tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi te predstavnike društava Crvenog križa iz Varaždina, Novog Marofa, Ludbrega i Ivanca. U ime Varaždinske županije prisutne je pozdravio te im se zahvalio na njihovoj nesebičnosti i humanosti zamjenik župana Robert Vugrin, a samome prijemu nazočili su pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac te voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu u Općoj bolnici Varaždin Gordana Jaklin, dr.med.

Daju dio sebe

– Iako su uvjeti malo neobični, odlučili smo obilježiti ovaj dan jer naši darivatelji krvi to zaslužuju. Bez obzira na situaciju s koronom, njihova plemenitost i humanost ne smije ostati nezamijećena.

Ponosimo se njima jer živimo u  Županiji u kojoj građani imaju izuzetno razvijenu svijest o darivanju krvi – rekao je zamjenik župana te poručio darivateljima:

-Dragi darivatelji, vi unaprijed, ne znajući kome dajete život i zdravlje, dajete dio sebe i omogućavate da netko normalno i kvalitetno nastavi živjeti. Vaš čin dobrovoljnog darivanja krvi je čin ljubavi, plemenitosti i onoga najboljega što čovjek uopće može imati. Vi zapravo predstavljate moralni uzor u našem društvu – naznačio je zamjenik župana Vugrin.

Voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu u Općoj bolnici Varaždin, Gordana Jaklin, spomenula JE kako se svake godine skupi oko 12 tisuća doza krvi i taj podatak Varaždinsku županiju svrstava u sam vrh u Hrvatskoj po broju prikupljenih doza.

-Koristim priliku da se zahvalim svim našim darivateljima krvi jer zahvaljujući njima Opća bolnica Varaždin uvijek ima dovoljno zaliha. Moram istaknuti kako i u ovo nestabilno  vrijeme u kojem se borimo s koronavirusom, naš odjel jako dobro funkcionira – rekla je Gordana Jaklin, dr.med.

Na prijemu se zamjeniku župana zahvalio ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac

– Hvala zamjeniku župana na podršci i organizaciji ovog prijema. Lijepo se zahvaliti ljudima koji nesebično daruju krv onima kojima je to zaista potrebno. Čestitke darivateljima, ovo je njihov dan, neka budu ponosni i sretni – rekao je Nebojša Buđanovac.

Zadovoljstvo i sreća

Nada Levatić iz Društva Crvenog križa Varaždin koja je krv darovala 55 puta istaknula je kako osjeća zadovoljstvo i sreću što ima priliku pomagati drugima, a zahvalila se i svim liječnicima te medicinskom osoblju na susretljivosti i pomoći.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter