Ennio i Matilda

Nakon 12 godina u Zagreb ponovno stigli dvoprsti ljenivci

Objavljeno: 20.10.2020. LB

Dvoprsti ljenivci Ennio i Matilda novi su par u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Ennio ima dvije godine te je rođen u njemačkom Krefeldu, a Matilda ima četiri godine i stiže iz mađarske Jure. Skupa žive u nastambi u Tropskoj kući. Dobro se slažu, ali ne pretjeruju s interakcijom. Ona voli drijemati u kućici, a on uživa u izležavanju na otvorenom.

“Ljenivci gotovo polovinu dana prespavaju. Život provode u krošnjama. Na tlo se spuštaju svakih nekoliko dana samo kako bi obavili veliku nuždu ili se preselili na drugo stablo. Njihov izmet otkriva kada su spremni za razmnožavanje. Naša Matilda spolno je zrela, a Ennio će biti za nešto više od dvije godine“, otkrio je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

U Zagrebu dvoprstih ljenivaca nije bilo 12 godina. U predstavljanju nastambe sudjelovali su Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro, osnivači kazališta Luda kuća koje je pokrovitelj ljenivaca. Pritom su najavili suradnju kazališta i Zoološkog vrta na promicanju umjetnosti i zaštite ugroženih životinjskih vrsta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba